Колишній слідчий з Кіровограда, якого затримувала на хабарі СБУ, відбувся штрафом

Колишній слідчий слідчого відділу Кіровоградського МВ УМВС України в Кіровоградській області, якого під час отримання хабара у 5000 гривень затримали працівники СБУ, відбувся штрафом у 850 гривень і виявився не хабарником, а шахраєм. Про це йдеться у вироці Ленінського районного суду Кіровограда від 2 лютого цього року – повідомляє центр медіарозслідувань “Прозоро”.

Як випливає із матеріалів справи, у вересні 2015 року слідчим відділом Кіровоградського МВ УМВС України в Кіровоградській області проводилось досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами вчинення крадіжок майна з автомобілів. При досудовому розслідуванні були опитані двоє громадян, які підписали пояснення про свою причетність до вказаних крадіжок. При цьому у одного з них в ході огляду його гаража та автомобіля було вилучено авто та документи на нього,  особисті документи та речі.

8 жовтня  матеріали вказаних кримінальних проваджень були передані для проведення досудового розслідування слідчому СВ Кіровоградського МВ УМВС. 22 жовтня  слідчий, вивчивши матеріали кримінальних проваджень, встановив, що докази для повідомлення про підозру відсутні, процесуальним прокурором вказано на відсутність підстав для притягнення останнього до кримінальної відповідальності, а вилучення автомобіля, речей і документів у нього є безпідставним та підлягають поверненню.

Проте, як стверджується в ухвалі, слідчий вирішив заробити на невинному і переконав його, що в прокуратурі вимагають 5 тисяч гривень за закриття кримінального провадження. Звісно ж. у прокуратурі ні сном ні духом ні про які гроші не знали.

Горе-слідчому вдалося переконати підозрюваного в тому, що гроші підуть в прокуратуру (для цього він навіть зустрічався з «підозрюваним» в її стінах), однак, під час отримання 5000 гривень «правоохоронця» затримали працівники У СБУ в Кіровоградській області. Сталося це 2 листопада минулого року.

Гуманний Ленінський райсуд Кіровограда визнав уже екс-міліціонера винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.190 КК України («Шахрайство») і, взявши до уваги щире каяття підсудного, призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі 50 неоподаткованих доходів громадян, що становить 850 грн. Крім того, з горе-правоохоронця стягнуть судові витрати по кримінальному провадженню в сумі 5 598, 28 грн.

Крім того, суд, після набрання вироком законної сили (у разі, якщо не буде подано апеляцію), поверне заставу, обрану підсудному в якості запобіжного заходу. Заставою були 96 460 грн.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар