У Кіровограді від ускладнень грипу А (H1N1) померла жінка

Минулого тижня у Кіровограді зафіксовано черговий смертельний випадок від ускладнень грипу А (H1N1). Померла жінка стала вже 5-ою жертвою “свинячого грипу” на Кіровоградщині.

Незважаючи на зниження протягом тижня загального рівня захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип, епідемічна ситуація залишалась напруженою, епідемією охоплено 81% адміністративних територій області. Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Головного управління Держсанепідслужби у Кіровоградській області.

Обласний тижневий показник захворюваності склав 76,7 випадків на 10 тисяч населення та залишався вищим рівня епідемічного порогу на 25% (епідпоріг – 61,31).

Всього за тиждень за медичною допомогою звернулось 7468 мешканців області, з них 4179 дорослих та 3289 дітей. До лікарень області госпіталізовано 714 хворих, з них дітей – 427.

Зареєстровано смертельний випадок від ускладнень грипу А (H1N1) у жінки з м. Кіровограда.

Всього в області станом на 08.02.2016 року зареєстровано  5 смертельних випадків серед дорослих (м.Кіровоград – 3 (чоловік і 2 жінки), Компаніївський район – 1 (вагітна), Маловисківський район –  1 чоловік ).

За результатами досліджень вірусологічної лабораторії ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» серед  обстежених хворих у 8 виявлені антигени вірусу грипу типу А(H1N1), у 12 хворих – інші респіраторні віруси: парагрипу – 7, РС-вірусу – 3, аденовірусу – 2.

Захворюваність на ГРВІ та грип в цілому по області зменшилась на 19%, у т.ч. серед дітей на 21%, в першу чергу, за рахунок зниження на адміністративних територіях де впродовж двох тижнів тривали обмежувальні протиепідемічні заходи у школах.

Але на 12 адмінтериторіях епідемічна ситуація з ГРВІ залишається  неблагополучною: не відмічено зниження захворюваності та залишається перевищення епідпорогів більше ніж на 50%.

Найгіршою є ситуація в Гайворонському, Добровеличівському, Знам’янському, Новоукраїнському, Новоархангельському, Онуфріївському, Ульяновському, Новомиргородському районах.

Враховуючи відсутність тенденції до зменшення захворюваності  головам  райдержадміністрацій усіх епіднеблагополучних територій, управлінню освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації  направлені пропозиції стосовно впровадження загальних обмежувальних заходів  (заборона масових заходів у закритих приміщеннях, посилення заходів профілактики у закладах соціальної та сфери обслуговування до зниження показників до рівнів епідпорогів), а також щодо припинення навчального процесу у школах до 12 лютого 2016 року.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар