На Кіровоградщині від свинячого грипу померло ще двоє людей

На Кіровоградщині минулого тижня у 2 померлих від ускладнень грипу підтверджено грип А (H1N1) пандемічний. Епідемічна ситуація з грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій на 4 тижні року залишалась напруженою. Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією від головного управління Держсанепідслужби у Кіровоградській області.

Протягом тижня показник захворюваності по області зріс на 6,2% і склав 94,9 на 10 тисяч населення, що вище рівня епідемічного порогу на 61,5%.

Всього за тиждень за медичною допомогою звернулось 9244 мешканців області, з них 5536 дорослих (60%) та 3708 дітей (40%).

До лікарень області госпіталізовано 761 хворого, з них дітей – 435 (57%).

За результатами досліджень вірусологічної лабораторії ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» серед обстежених хворих за тиждень у 23 виявлені антигени вірусу грипу типу А, у 3 хворих – вірусу парагрипу, у 2 померлих дорослих підтверджено грип А (H1N1) пандемічний.

Всього в області станом на 31.01.2016 року зареєстровано 4 смертельні випадки серед дорослих (м.Кіровоград – 2 (чоловік і жінка), Компаніївський район – 1 (вагітна), Маловисківський район –  1 чоловік).

Високі рівні захворюваності та перевищення епідпорогів  зареєстровані на 19  адмінтериторіях області, у т.ч. в 4 містах обласного підпорядкування: Кіровоград, Олександрія, Знам’янка, Світловодськ та 15 районах: Бобринецкий, Кіровоградський, Компаніївський,  Новомиргородський, Гайворонський, Знам’янський, Ульяновський, Добровеличківський, Долинський, Маловисківський, Новоарханельський, Новгородківський, Новоукраїнський, Олександрівський, Онуфріївський.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар