Двоє кіровоградців отримали перші нові паспорти у формі ID-картки

Сьогодні, 28 січня, начальник Управління Державної міграційної служби України в Кіровоградській області Володимир Гончаренко вручив перші паспорти громадянина України у формі пластикової картки двом 16-річним кіровоградцям. Про це Першій електронній повідомляють у прес-службі УДМС України в Кіровоградській області.

З 11 січня територіальні підрозділи міграційної служби області розпочали прийом документів з оформлення паспорта у вигляді ID-картки особам, які досягли 16 років та оформлюють паспорт громадянина України вперше. Інші категорії громадян зможуть оформити новий документ після внесення змін до законодавства.

ID-картка, завдяки вбудованому безконтактному електронному чіпу, відкриває нові можливості для створення електронних сервісів та спрощення системи отримання адміністративних послуг.

На паспорті-картці графічно нанесено чорно-біле фото, персональні дані особи, на чіп записано всі дані, які містяться на паспорті, а також кольорове фото, відомості про реєстрацію місця проживання та сімейний стан.

Обладнання для оформлення біометричних документів встановлено у підрозділах міграційної служби Добровеличківського, Долинського, Маловисківського, Олександрівського, Світловодського, Ульянівського районів, міста Олександрії та Кіровського району міста Кіровограда. У подальшому усі територіальні підрозділи міграційної служби області будуть забезпечені необхідним технічним ресурсом для оформлення біометричних паспортів.

Оформити нові документи 16-річні громадяни можуть у підрозділах УДМС за місцем реєстрації. Для оформлення паспорта необхідно надати  свідоцтво про народження та бажано ксерокопії паспортів батьків. Документ вперше видається безкоштовно. Строки оформлення паспорта-картки становлять 30 календарних днів та у терміновому порядку – 10 днів.

На даний час до територіальних підрозділів УДМС в області звернулось із заявами про оформлення та видачу паспорта громадянина України у формі пластикової картки 234 особи.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар