Кіровоградщина: заступник начальника райвідділу поліції вимагав 15 тис. грн. хабара

Сьогодні, 28 січня, військовою прокуратурою Кіровоградського гарнізону спільно зі спецпідрозділом «К» управління СБУ в Кіровоградській області затримано заступника начальника одного з райвідділів національної поліції Кіровоградської області. 

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією від прес-служби військової прокуратури Південного регіону України.

Підполковник поліції підозрюється у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди у сумі 15 тис. грн від громадянина за не притягнення останнього до кримінальної відповідальності.

Зловмисника затримано «на гарячому». Предмет хабара вилучено.

Наразі проводяться невідкладні слідчі дії.

У встановленому законом порядку вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, та обрання для нього запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснює військова прокуратура Кіровоградського гарнізону.

Довідково:

Санкція ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище) передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар