У Кіровограді діти учасників та інвалідів АТО харчуватимуться в навчальних закладах безкоштовно

У Кіровограді діти учасників та інвалідів АТО харчуватимуться в навчальних закладах безкоштовно. Відповідне рішення затвердили сьогодні, 26 січня, на засіданні Кіровоградського міськвиконкому.

Згідно рішення, протягом 2016 року від плати за харчування у навчальних закладах Кіровограда звільняються:

– діти, батьки яких загинули під час участі в АТО;

– діти, батьки яких є учасниками бойових дій на території проведення АТО;

– діти, батьки яких беруть участь в АТО;

– діти, батьки яких отримали інвалідність під час участі в АТО.

Від сплати за харчування у навчальних закладах також звільняються:

  1. Вихованці санаторного дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 65 «Лукомор’є» для дітей з малими та згасаючими формами туберкульозу.
  2. Діти-інваліди, що виховуються в спеціальних дошкільних навчальних закладах (групах), які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку, навчаються в інклюзивних класах загальноосвітніх навчальних закладів.
  3. Учні спеціальних загальноосвітніх шкіл (класів) для дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку, та вихованці дошкільних відділень цих закладів.
  4. Діти працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків.
  5. Вихованці дошкільних навчальних закладів, учні загальноосвітніх навчальних закладів, студенти Кіровоградського кібернетико-технічного коледжу, професійно-технічних навчальних закладів окремих категорій, а саме: діти – сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти із прийомних сімей, діти-вихованці будинків сімейного типу.
  6. Учні загальноосвітніх навчальних закладів, школи-інтернату з малозабезпечених сімей, які одержують допомогу відповідно до Закону України “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям”.
  7. Вихованці спеціальних класів школи-інтернату, які проживають в родинах одиноких матерів (батьків), та виховуються без батька (матері).
  8. Вихованці дошкільних навчальних закладів, у сім’ях яких сукупний дохід на кожного члена за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму).
  9. Діти, які виховуються без батька (матері) і перебувають в інтернатному закладі.

Учні 1-4 класів загальноосвітніх та інтернатних навчальних закладів звільняються від сплати за харчування до 31 травня 2016 року.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар