Кіровоградські енергетики врятували котельню від розмерзання

Ожеледь, сильні снігопади, вітер і тріскучі морози нинішньої зими ніби влаштували нашій країні іспит на міцність. Українці ж в черговий раз довели, що громадянський обов’язок і готовність прийти на допомогу для них не порожні слова. Нещодавно це продемонстрували й кіровоградські енергетики, стараннями яких вдалося уникнути техногенної аварії. Про це Першій електронній повідомляє прес-секретар ПАТ «Кіровоградобленерго» Сергій Богомільчук. 

20 січня близько 14.00 у Кіровограді сталося пошкодження кабельної лінії напругою 10 кВ, яка належить ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» і живить розташовану по вулиці Добровольського котельню. Без тепла залишилися мешканці майже 50 багатоквартирних будинків. Це при тому, що температура повітря цього дня становила -10 С, а отже замерзання води в системі теплопостачання було лише справою часу. Персонал товариства взявся самотужки усувати аварію, але кількагодинна робота результату не дала. Тоді з проханням допомогти звернулися до керівництва Кіровоградського міського району електричних мереж.

Енергетики насамперед оперативно забезпечили живлення котельної за тимчасовою схемою, що дозволило запустити обладнання у мінімальному режимі й уникнути утворення льоду в тепломережах. Пошук місця пошкодження основної кабельної лінії і відновлення її роботи тривали майже до ранку. Було задіяно пересувну електротехнічну лабораторію, інший спецтранспорт, до ліквідації аварії залучалися тринадцятеро працівників КМРЕМ ПАТ «Кіровоградобленерго». У неробочий час інженери, майстри, електромонтери, водії без жодних нарікань виконали професійний обов’язок і проявили себе як грамотні спеціалісти й свідомі громадяни своєї країни.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар