На Кіровоградщині від свинячого грипу вакциновано лише 4143 особи

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

На Кіровоградщині лабораторними дослідженнями підтверджено 10 випадків захворювання на свинячий грип – грип штаму А/H1N1.  Двоє жителів Кіровоградщини померли від цього грипу.

Про це сьогодні, 26 січня, під час апаратної наради в Кіровоградській ОДА повідомила заступник начальника Головного управління Держсанепідслужби у Кіровоградській області Тамара Ланкмілєр.

Також вона повідомила, що у зв’язку з перевищенням на 50% епідемологічного порогу по захворюваності на грип та ГРВІ, у школах 10 районів Кіровоградщини оголошено карантин.

Читайте також: У школах та садочках Кіровоградщини вводиться профілактичний карантин?

Орім того, Тамара Ланкмілєр повідомила, що вакцинація проти грипу у минулому році була проведена вкрай незадовільно.

“На жаль, в області вакциновано лише 4143 особи. Це 35% від запланованих нами показників і всього лише 3% від групи ризику, – повідомила заступник начальника Головного управління Держсанепідслужби у Кіровоградській області. – Місцевими бюджетами Кіровоградщини на вакцинацію було виділено всього лише 210 тис. грн. Цього дуже мало, особливо, якщо враховувати, що 10 районів області взагалі не виділили ні копійки на вакцинацію”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар