У День соборності у Світловодську збирали допомогу для бійців (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Учора, 21 січня, у світловодському Палаці культури, в рамках відзначення Дня соборності України, відбувся благодійний марафон.

Відкриваючи захід, секретар міськради Юрій Сапянов, зазначив: “Вшановуючи сьогодні звитягу українців, які у 1919 році власною волею і всупереч загарбникам зі сходу та заходу об’єднали свої етнічні землі у єдину державу Україну, неможливо не згадати сучасних героїв, які боронять рідну землю від московітських варварів”.

Потім слово мала Дар’я Ільїна, мати загиблого у цій борні минулого року 31-річного старшого лейтенанта, командира взводу 17-го кіровоградського батальйону тероборони Андрія Ільїна, нагородженого посмертно Орденом Богдана Хмельницького. «Ми з чоловіком, коли поховали свого синочка, думали, що збожеволіємо – життя без нього втратило щонайменший сенс – сказала жінка, – Але вирішили, що так не можна, адже на сході тисячі наших синів потребують допомоги і підтримки». Уже понад рік як Дар’я Ільїна створила громадську організацію і назвала ім’ям позивного свого сина – «Іволга». Разом із іншими волонтерами жінка збирає і відправляє на передову нашим воїнам найнеобхідніші речі.

Після вшанування хвилиною мовчання земляків, що загинули на сході країни, аматори Палацу дали невеличкий тематичний концерт. Окрім того,  у фойє Палацу діяла ярмарка – місцеві умільці торгували своїми рукодільними доробками. Загалом було зібрано 1418 гривень. Кошти було передано в «Іволгу» для організації волонтерської допомоги захисникам України на сході.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар