Сесія Кіровоградської міськради почалась з виступу мітингувальників (ОНОВЛЕНО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Перше засідання 2-ої сесії Кіровоградської міської ради 7-го скликання почалося з виступу мітингувальників, які агітують за Інгульськ чи проти.

Про це повідомляє кореспондент Першої електронної газети з сесійної зали.

Голова ГО “Воля” Еліна Мороко звернулася до депутатів міської ради з проханням не підтримувати назву рекомендовану Інстититутом Національної пам’яті – Інгульськ для перейменування Кіровограда. Основним аргументом проти нової назви для Кіровограда Еліна Мороко озвучила те, що річка невелика і брудна: “Інгульськ – це приниження жителів нашого міста”.

Викладач КДПУ ім. В. Винниченка Ольга Кирилюк вчергове арґументовано стала на захист назви Інгульськ для Кіровограда:

“Одним з основних аргументів проти Інгульську є те, що річка мала і брудна, що це принижує людей. Так от, коли у вас брудна кімната у будинку, то ви не відмовляєтесь від неї, а прибираєте її. А не говорите, що кімната принижує ваш будинок. Іншим не подобається назва Інгульськ через те, що це слово не українського походження. Так, і справді, назва Інгульськ має декілька варіантів походження. Перше – з праслов’янської, друге – з тюркської мови. Але і назва річки Дніпро, якою пишається вся Україна, іранського походження. Те, що відбувалося 27 грудня на площі перед міською радою – сколихнуло Україну. Ви розумієте, що це ігри Кремля? І їм вигідно, щоб у нас таке творилося!”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар