На Кіровоградщині зафіксовано перші смерті від свинячого грипу (ВІДЕО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Майже 2500 хворих на грип та ГРВІ щотижня звертаються до лікарень області. Більше половини з них – діти,  йдеться у сюжеті каналу «Кіровоград».

Як розповіла заступник головного державного санітарного лікаря області Тамара Ланкмілєр, є випадки ускладнень у вигляді пневмонії – не більше 20 осіб на тиждень.

У лабораторії кажуть, що з початку сезону у хворих виявляли лише парагрип, але на днях отримали перші результати, які підтвердили захворювання на грип Н1N1 (каліфорнійський чи свинячий).  Від нього у Кіровограді  вже померла одна людина – з Компаніївського району. У департаменті охорони здоров’я запевняють, що з початку епідеміологічного сезону цей випадок єдиний, а от лікар з Голованівської ЦРЛ розповів Першій електронній газеті, що близько двох тижнів тому тут теж зафіксували летальний випадок – від свинячого грипу померла мешканка одного з сіл Голованівського району.  Найбільше ж фіксується захворювань в Онуфріївському та Олександрійському районах.

– На сьогоднішній день ми не досягли показників минулого року і не перевищили епідеміологічного порогу.  Поріг захворюваності складає 23,6 особи на 10 тисяч. Минулого ця цифра складала 36,5 осіб. Тобто про епідемію говорити не можна, – прокоментував “Новій газеті” ситуацію директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олег Рибальченко.  –  До медичних закладів області звернулося 2315 хворих на ГРВІ, у тому числі 1456 дітей. Госпіталізовано 262 хворих, з них 182 дитини. У перші тижні на початку року це були антигенні віруси грипу, зараз фіксуємо захворюваність на грип типу H1N1 «Каліфорнія». Є один летальний випадок – людина з Компаніївського району померла від ускладнення від пневмонії, викликаної грипом H1N1. Та все ж не варто панікувати. Головне – у перший день захворювання звертатися до лікаря. Дуже важливо розпочати специфічну терапію в першу добу, бо пневмонія розвивається дуже швидко. Ну і, звичайно, ніхто не відміняв вакцинацію.

Деталі дивіться в сюжеті КОДТРК:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар