Міська рада фінансуватиме 6 кіровоградських училищ

З нинішнього року кіровоградський міський бюджет забезпечуватиме не лише дитячі садочки, школи, позашкільні, спеціальні та мистецькі заклади, а й кузні робітничих кадрів – професійно-технічні училища – повідомляє “Вечірня газета”.

Відповідно до Закону України “Про Державний бюджет України на 2016 рік”, видатки на підготовку робітників у професійно-технічних закладах та інших навчальних закладах, розташованих у містах обласного значення, з нинішнього року державний бюджет не фінансуватиме. Їх мають закласти у відповідних бюджетах таких міст.

У зв’язку з даною новацією 4 січня в міській раді відбулася нарада за участі заступника міського голови Олександра Мосіна, начальників міських фінансового управління й управління освіти Любові Бочкової та Лариси Костенко, а також директорів професійно-технічних навчальних закладів Кіровограда. Всього в Кіровограді таких закладів шість.

На нараді йшлося про те, що керівництво закладів повинно терміново розрахувати видатки на їх утримання. Підготовлений на основі цих розрахунків документ депутати міської ради розглянуть на наступній сесії. Їхній увазі буде представлено й інші питання, пов’язані з поповненням міської освітньої мережі новими шістьма навчальними закладами.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар