Мітингу за Єлисаветград сьогодні не буде

Організатори акції протесту проти перейменування міста Кіровограда у Інгульськ, які анонсували її на 12.00, 10 січня, повідомили, що акція не відбудеться.

“Через високу імовірність провокацій та, як наслідок, дестабілізацію ситуації у місті – акція проти перейменування у неділю 10 січня (12:00) переноситься.
Імовірний час проведення акції – переддень розгляду Верховною Радою України питання “Про перейменування м. Кіровоград”, – повідомили організатори.
Звідки у організаторів акції інформація про майбутні провокації, невідомо. Акція планувалась, як протест проти перейменування Кіровограда у Інгульськ.
Нагадаємо, минула акція, яка відбулась 27 грудня, теж анонсувалась проти Інгульська, проте перетворилась у акцію за Єлисаветград. Парафіяни церков московського патріархату влаштували співи та цілували ікону із зображенням Єлисавети.
Також сталося декілька сутичок із демобілізованими бійцями АТО, які вийшли протестувати проти Єлисаветграда, оскільки, на їх думку це є проросійська імперська назва, і вона несе загрозу безпеці регіону. Прихильники назви Єлисаветград ображали демобілізованих воїнів, називаючи їх зрадниками і фашистами, і навіть намагалися порвати прапор 17 ОМПБ.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар