Військові вийдуть на мітинг, щоб підтримати українську назву для Кіровограда

Учасники АТО збираються вийти на підтримку української назви для Кіровограда під час мітингу, який 10 січня збиратимуть прихильники “історичної назви” перед Кіровоградською міською радою. Про це пише “Златопіль”.

Олександр Величко, голова ГО Кіровоградська міська організація захисників Вітчизни «Бойове братство», зазначив, що його організація, яка складається з учасників АТО та більшість учасників АТО з Кіровоградщини категорично проти імперської назви для Кіровограда, а тому, паралельно з мітингувальниками за Єлисаветград, вийдуть на власний мітинг для підтримки української назви для Кіровограда. Атошники запрошують небайдужих долучитись до їхнього протесту.

“Ми вражені тим цинізмом, який демонструють наші “червоні директори”, виганяючи людей на мітинг за Єлисаветград, – зазначив Величко. – Не секрет, що працівники більшості підприємств міста вийшли на мітинг з наказу начальства. Комусь пообіцяли відгул, комусь – пригрозили звільненням з роботи”.

Читайте також: Військові просять СБУ “потрусити” проросійськи налаштованих кіровоградців

За словами Величка, попередній мітинг за Єлисаветград дуже нагадував початок подій на Донбасі:

“У нас ніхто навіть не думає, що найбільш проукраїнським скоро буде Донбас, адже вони на собі відчули, що таке “русскій мір” та “русская вєсна”. А останній мітинг показав, що схожий сценарій намагаються реалізувати і в Кіровограді. Одним із реалізаторів виступає Московський патріархат, який активно пропагує у Кіровограді “русскій мір” за підтримки бізнесменів.

Як зазначив Олександр Григорович, учасники АТО принципово виступають проти назви Єлисаветграда і підтримують будь-яку іншу українську назву для міста, адже зараз необхідно згуртуватися навколо однієї національної ідеї.

“Не можете себе пересилити, – зазначає Величко коментуючи виступи за Єлисаветград, – почекайте. Хай навіть лишиться Кіровоград. Охолоньте і оберіть для Кіровограда українську назву”, – гоорить Величко.

Нагадаємо, мітинг прихильників Єлисаветграда як нової назви для Кіровограда відбудеться цієї неділі, 10 січня, о 12.00 перед міською радою.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар