Перевізники Олександрії з 10 січня можуть відмовити пенсінерам у пільговому проїзді

З 10 січня олександрійські перевізники можуть скасувати безкоштовний проїзд пенсіонерів у міських автобусах. Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт Моя Александрия.

Про це повідомляють місцеві підприємці у сфері автобусних перевезень, посилаючись на неузгодженість питання про відшкодування витрат на пільгові перевезення.

За словами підприємця Сергія Сизова, перевізники колегіально вирішили зупинити перевезення пенсіонерів з 10 січня, якщо питання не буде врегульовано.

“Центральна влада передала оплату пільгових перевезень містам, потім забрала її у міст, але при цьому забула внести до державного бюджету. Виходить, що ми і так отримували 30% від необхідного, – плюс за грудень – взагалі “нуль”, – і я так розумію, що в місцевому бюджеті грошей на це немає. Зрозуміло, що ми будемо возити шість обов’язкових категорій, а як з пенсіонерами – я думаю, що ми поки тимчасово відмовимося”, – сказав він.

Підприємець Сергій Моцний додав, що відповідне попередження відправлено на адресу мерії.

“Був лист міському голові від нас про те, що якщо не прийнято рішення, будуть зупинені пільгові перевезення. Тому що ні в бюджеті, ніде не прописано, що будуть виділені гроші на проїзд пільгових категорій”, – прокоментував Моцний.

Підприємець Юрій Міщенко зазначив, що найкращим варіантом була б адресна допомога пенсіонерам на проїзд, але поки цього немає.

“Ми звернулися з відповідним листом до виконкому, і пропонуємо, або щоб адресно розраховувалися з пенсіонерами, і тоді нам нічого не треба компенсувати, або розраховувалися з нами до 10-го числа кожного місяця. Я розумію, що ми ніби і не можемо ставити ультиматум, але так далі тривати воно теж не може”, – підкреслив Міщенко.

Нагадаємо, в червні 2015 Кабмін уже мав намір скасувати безкоштовний проїзд у громадському транспорті для пільговиків. Однак тоді така перспектива наробила багато шуму і в уряді вирішили почекати з відміною пільг.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар