У новому році у соціальну сферу Кіровограда “зайде” 70 тис. грн

Приємні новини для початку нового року – Британська рада в Україні розглянула першу частину проектів соціальної дії, поданих зі всієї держави за програмою «Активні громадяни», і вже відібрала ті кращі, які отримають фінансування. Зокрема, шість проектів за програмою «Активні громадяни»  підтримає Британська рада на Кіровоградщині. Про це повідомляє “Прес-клуб реформ”.

У результаті розгляду проектів вже відомо, що будуть підтримані шість проектів – це проект «Спортивний майданчик «Твоє майбутне», який подала громадська організація «Українсько-паторіотичне об’єднання «Борець», проект «Прогулянки старим Єлисаветом», що його створив Дмитро Таращук, проект «Здорове харчування – цікаве спілкування!» від дитячої громадської організації «Екологічні детективи» із Новоукраїнки, тренінгова програма з телевізійної журналістики для студентської молоді «Media-кузня» від Вікторії Салогуб, проект «Видимий – значить живий!» від Олега Петренка, а також освітня програма з соціального підприємництва для молоді «Open space» від Ірини і Сергія Ткаченків.

Проекти, подані кіровоградцями, дуже цікаві. Зокрема, за одним проектом планується створення вуличної тренувального майданчика для дітей та молоді у районі Масляниківка (м. Кіровоград) – на території біля спортивного клубу «Борець». Інший проект спрямований на створення та відновлення інформаційних візитівок (стендів) пам’яток архітектури та містобудування у Кіровограді, які привертають увагу жителів та гостей міста до визначної архітектури, створюють уяву значимості архітектурної автентичності шляхом занурення у минуле, а також суспільного розуміння щодо її збереження. Третій проект має на меті розробку і впровадження для учнів районної школи курсу уроків із основ здорового харчування, наукової ефективності і крос-культурних аспектів їжі, щоб діти стали справжніми шеф-кухарями та тренерами у приготуванні страв, готовими поділитися своїми знаннями із однолітками. Ще один проект складатиметься із серії тренінгів та майстер-класів із телевізійної журналістики для студентської молоді. Ця програма орієнтована для студентської молоді, яка має зацікавленість працювати в телевізійній журналістиці та розвивати журналістські компетенції. П’ятий проект спрямований на те, щоб зменшити рівень участі пішоходів у ДТП через проведення інформаційної кампанії про важливість захисту пішоходів Кіровограда у вечірній (темний) час доби та поширення серед школярів, спортсменів, активної молоді і батьківських комітетів світло-відбиваючих наклейок (брелоки,браслети). І шостий проект націлений на створення сучасної освітньо-комунікаційної платформи для поширення культури та практики соціального підприємництва серед молоді Кіровоградщини, активізація підприємницького потенціалу молоді.

Британська рада звертає увагу, що деякі з цих проектів ще потребуватимуть доопрацювання, тож більш детальну інформацію про обсяги фінансування можна буде отримати після 11-го січня. Але вже зараз можна сказати, що загальна сума інвестицій, залучених у соціальну сферу області таким чином складе не менше, аніж 70 тисяч гривень.

На Кіровоградщині партнером програми «Активні громадяни» є Новоукраїнська районна громадська організація «Прес-клуб реформ». Тренери прес-клубу – Андрій Флоренко та Ганна Дядечко, – провели восени у місті два навчальних тренінги для майже шести десятків активістів. Під час тренінгів було написано і подано на фінансування 18 проектів соціальної дії.

Детальнішу інформацію про роботу програми «Активні громадяни» від Британської ради в Україні можна дізнатися, звернувшись до координатора Прес-клубу Вікторії Талашкевич за номером 050-321-39-19 або у Facebook: https://www.facebook.com/viktoriiatalashkevych

Наступний тренінг за програмою «Активні громадяни» відбудеться у Кіровограді 15-17 січня. Слідкуйте за анонсами у групі на Facebook Active Citizens Kirovohrad: https://www.facebook.com/groups/1612016699042392/

Поширити:

Залишити коментар:

коментар