У Світловодську протест: РДА ухиляється від виконання рішення суду (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Вже другу добу під стінами Світловодської РДА протестує відомий у районі ентузіаст спортивно-патріотичного виховання молоді, голова ГО «Клуб любителів бігу», а також спеціаліст відділу молоді та спорту при райдержадміністрації Олександр Форостяний.  Чоловік вимагає, щоб райдержадміністрація виконала рішення суду про його поновлення на роботі, сплату матеріальної і моральної шкоди за незаконне звільнення.

Як розповів Першій електронній Олександр Форостяний, з РДА його було звільнено 10 липня за офіційним формулюванням «прогул». Але, на думку чоловіка, це формулювання не відповідає дійсності. Натомість він стверджує, що районне керівництво вже давно намагається вижити його з управління молоді та спорту через власну активну позицію Форостяного. Зокрема, він неодноразово звинувачував начальство у  корупційних діях, от тільки викрити самотужки не міг.

У результаті чотиримісячного судового процесу було доведено невинуватість Форостяного. Суд постановиви негайно поновити його на роботі, стягнути зі Світловодської РДА  на користь Форостяного 5 тис. грн моральної шкоди і зарплату за час вимушеного прогулу в сумі 14228 грн.

«Та оце «негайно» РДА аж ніяк не поспішає виконувати – мов, апеляцію подавати будемо. Та ви подавайте, що хочете, кажу я, але спочатку на роботі поновіть. У відповідь – мовчок. От я вийшов на протест. А так, як у мене двоє дітей, яких, через звільнення, немає чим годувати, я ще трішки попротестую, а якщо не допоможе – почну голодування. Аби не бути для своєї сім’ї зайвим ротом», – повідомив Першій електронній Форостяний.

Чому РДА не поспішає з виконанням рішення суду, Першій електронній не вдалося дізнатися через небажання світловодських чиновників коментувати ситуацію.

З рішенням суду та виконавчим листом можна ознайомитися тут: РIШЕННЯ СУДУ та ВИКОНАВЧИЙ ЛИСТ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар