Пластиковий паспорт коштуватиме кіровоградцям менше 200 грн (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Із 2016 року починається процес введення нових посвідчень особи – пластикових карт з безконтактним електронним носієм (ID-посвідчення). Оформлення посвідчень для громадян буде можливим, починаючи з 11 січня 2016 року.

Термін оформлення нового документу – 10 робочих днів.

Термін дії такого паспорта – 10 років.

Заміна старого паспорта на нове пластикове посвідчення – справа добровільна. Тобто, в якості документа, що посвідчує особу, братимуть обидва види документів – і паперові книжки, і нові картки.

Це одна з вимог Євросоюзу для запровадження безвізового режиму. Повідомляє ТСН

У картці, зокрема, прописуватимуть дані про місце реєстрації чи сімейний стан. Їх можна буде редагувати, не змінюючи самої картки. Окрім звичних, згодом планують заносити медичні дані та податкову інформацію. Устаткування для виробництва нових паспортів німці монтували напередодні. Подивитися на виробництво першої ID-картки приїхав президент Петро Порошенко. “Тут більше 400 кілобайт інформації. Чому б тут не бути медичним даним громадянина? Чому тут не може бути податкової інформації разом з ідентифікаційним кодом?”, – заявив він.

Фахівці радять охочим не поспішати. По-перше, це не буде створювати черг. А по-друге, варто дочекатися, щоб у всіх органах державної влади з’явилися пристрої, які зчитуватимуть інформацію, прошиту на картці. Допоки ж цього не станеться, власникам ID-карток видаватимуть також паперову довідку, що дублюватиме електронну інформацію.

Вартість пластикового паспорта

Президент України Петро Порошенко заявив про те, що вартість нового електронного пластикового паспорту становитиме близько 160 гривень.

“На сьогодні ми говоримо, що це має коштувати в межах 100-160 гривень без ПДВ і тут має бути все”, – цитує УНІАН слова Порошенка. Машина, яка виготовляє вказані електронні паспорти, коштує близько мільйона євро, додав український лідер. За його словами, пластикова картка міститиме понад 400 кілобайт інформації, включаючи фотографію, загальні дані про людину, а в перспективі в неї можна помістити медичні та податкові дані про людину і багато іншого. Порошенко назвав запровадження нових документів “прощанням із Радянським Союзом” та висловив сподівання, що лише за добу таких паспортів виготовлятимуть близько 45 тисяч.

Голова міграційної служби Максим Соколюк запевнив, що обміняти книжечку старого зразка на пластиковий документ можна буде за бажанням. Але книжечку при цьому в громадян вилучатимуть. “Безкоштовно людина отримає цю картку”, – зауважив посадовець, додавши, що необхідності змінювати немає, бо всі паперові документи залишаються чинними.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар