“Привабливе” для ДТП місце у Кіровограді: бути чи не бути світлофору (ДОКУМЕНТ)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Стерта “зебра”  – уже не пішохідний перехід? Таке “привабливе” для ДТП місце у Кіровограді знаходиться біля дитячого садочка №19 (по вул. 40 років жовтня). Не перший рік місцеві жителі просять розмістити у них на вулиці “лежачого поліцейського”. Але марно. Після чергової аварії вони знову розпочали цю справу. “Ми тепер на “поліцейського” не згодні. Ми хочемо світлофор. Тут ходять наші діти,” – каже кіровоградка Тетяна.

Минулого місяця на тому ж  пішохідному переході автівка збила 49-річну жінку з онуком. У дитини – легкі травми та шок, а в бабусі – переломи плеча та ноги. Водій автівки відшкодував лікування. Проте чи стало спокійніше ходити місцевим жителям через ту злощасну дорогу?

Читайте також: “У Кіровограді автівка збила двох пішоходів (ФОТО)”

До редакції Першої елетронної звернулась кіровоградка Тетяна, яка мешкає у будинку неподалік садочка №19 (поблизу рятувальної частини). Вона щоранку переходить тут дорогу, щоб відвести доньку в садочок. Жінка не один раз поглядає на рух автівок, адже знає, які пригоди тут трапляються: “Пішохідний перехід уже ледь видно. Щоправда, стоїть знак обмежування швидкості 40 км. Проте водії на нього ніби не зважають”.

За словами Тетяни, жінка з онуком – далеко не перші постраждалі тієї “зебри”. А скільки випадків, де водій встигав уникнути зіткнення, кіровоградка рахувати не взялась – дуже багато.

Неодноразово мешканці звертались до “старої” міськради з проханням розмістити “лежачого поліцейського” біля того пішохідного переходу. Але після останнього ДТП кіровоградці не згодні навіть на компроміс – виступають тільки за світлофор. Подавши звернення до начальника Головного управління житлово-комунального господарства Олександра Хачатуряна, хоч і з певною затримкою, але кіровоградці отримали відповідь. “Головним управлінням ЖКГ Кіровоградської міськради будуть подані пропозиції щодо встановлення світлофорного об’єкта на вищевказаному перехресті на розгляд постійної комісії Кіровоградської міськради з питань ЖКГ та енергозбереження”, – йдеться у листі-відповіді.

Перша електронна намагалась дізнатися, чи виконано обіцянку з листа. У приймальні міського управління ЖКГ пообіцяли з’ясувати питання та незабаром дати відповідь у телефонному режимі. За тиждень на зв’язок із кореспондентом Першої електронної ніхто не вийшов. Сьогодні, 11 січня, при повторному зверненні (у відділ будівництва та благоустрою, який займається встановленням світлофорів) відмовились коментувати цю ситуацію і порадили звернутись до керівництва міського управління. Коло замкнулось.

Тож на якому етапі відбувається розробка проекту і чи буде вона розпочата наразі невідомо. Кіровоградці, які мешкають неподалік дитячого садочка №19, чекають на відповідь ЖКГ та остерігаються нових ДТП.

Рубрика Першої електронної “У Кіровограді є”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар