Кіровоградці долонями розповіли, чи б’ють вони своїх дітей (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 15 грудня, учні школи № 3 імені Олени Журливої, волонтери шкільного клубу толерантності взяли участь у флешмобі, організованому ГО «Територія успіху» — «Діти проти насилля».

У ході акції діти питали перехожих, як вони ставляться до використання фізичного насилля у вихованні дітей. Учасники мали зафіксувати свою відповідь, обвівши долоню на ватманах із відповідними написами — «Ця рука ніколи не вдарить дитину» і «Б’ю дітей». Приємно, що більшість опитаних ніколи б не підняли свою руку на малечу, про що свідчить численна кількість різнокольорових долоньок на першому ватмані. Ті ж, хто все-таки може вдарити, «коли дитина заслужила», були попереджені, що такий метод більше травматичний, ніж виховний.

Мета заходу — сприяти мирному урегулюванню конфліктів у сім’ї та шкільному середовищі, заохотити людей до мирного урегулювання конфліктів і переконати, що фізичне насильство не виховує, а тільки шкодить дітям.

Ось, що про акцію думають самі учасники-волонтерки —  Подобієнко Оксана і Тіхонова Анастасія, учениці 8 класу: «Ми вважаємо, що проблема насилля в сім’ї стоїть зараз дуже гостро, адже часто дітей б’ють без причини… Насилля у нашій країні має зникнути, і такі заходи можуть у цьому допомогти. Якщо ж дитину ображають у сім’ї, вона може звернутися за допомогою до нас, однокласників, а також до шкільного психолога…»

Поширити:

Залишити коментар:

коментар