Кіровоград: правоохоронці розслідуватимуть злочини посадовців, які проводили опитування по перейменуванню міста (ДОКУМЕНТ)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Працівниками правоохоронних органів Кіровоградської області відкрито кримінальне провадження  за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 191 ККУ (привласнення, розтрата майна, шляхом зловживання службовим становищем). Йдеться про організацію і проведення Кіровоградською міською радою неправомірного громадського опитування щодо перейменування міста Кіровограда.

Про це йдеться в письмовій відповіді міністра УМВС Арсена Авакова на депутатський запит народного депутата від Кіровоградщини Олексія Ленського (“Радикальна партія Ляшка”).

При цьому ніяких порушень під час проведення опитування правоохоронці не зафіксували, пише міністр.

Нагадаємо, Олексій Ленський звинувачував кіровоградських посадовців і депутатів у розтраті коштів, адже вони виділили кошти на нелегітимне громадське опитування, яке проходило з явними порушеннями – голосувати могли всі, кому тільки забажалось, і більше одного разу.

Разом з цим Ленський наголошував і на тому, що назва  “Єлисаветград” є відверто проросійською і сепаратистською, тому так не можна нарікати українське місто.

Документи надані Мариною Осіповою

Поширити:

Залишити коментар:

коментар