На Кіровоградщині проводиться профнавчання для осіб з інвалідністю

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Протягом 11 місяців 2015 року за направленням центрів зайнятості області професійне навчання проходили  116  осіб  з особливими потребами з урахуванням рекомендацій індивідуальних програм реабілітації. Для організації професійного навчання осіб даної категорії використовувалась база 13 навчальних закладів та 63 підприємств.

Професійне навчання проводилося за професіями касира торгового залу, укладальника-пакувальника, верстатника деревообробних верстатів, складальника виробів з пластмаси, квіткаря, швачки, обліковця, перукаря, бармена, манікюрника, адміністратора, електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування, продавця продовольчих та непродовольчих товарів, слюсаря з ремонту автомобілів, кухаря, тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва тощо.

У цілому, протягом майже року професійне навчання осіб з інвалідністю проводилось за 45 професіями та спеціальностями. За груповою формою в навчальних закладах області проходили навчання 39 осіб, з них 5 осіб в Одеському та Дніпропетровському центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. На курсах цільового призначення за навчальною програмою «Підприємець-початківець» навчалось 15 осіб. Усі вони по закінченню навчання започаткували власну справу.

“Для підвищення конкурентоспроможності осіб з особливими потребами на ринку праці ,державна служба зайнятості організовує професійне навчання представників даної категорії громадян відповідно до їхніх інтересів, нахилів, здібностей та програм реабілітації”, – зазначила Вікторія Бернікова, начальник відділу організації професійного навчання обласного центру зайнятості.

Постійно організовується професійне навчання осіб з особливими потребами безпосередньо на виробництві, з метою їхньої адаптації до робочого місця та набуття практичних навичок. У такий спосіб на підприємствах області проходили навчання 77 осіб з інвалідністю.

Після закінчення професійного навчання 108 осіб працевлаштовані.

За матеріалами відділу організаційної та інформаційної роботи Кіровоградського обласного центру зайнятості

Поширити:

Залишити коментар:

коментар