В Україні нове свято – День Національної поліції

Президент Петро Порошенко підписав три укази, пов’язані з розвитком Національної поліції України. Про це повідомила прес-служба глави держави.

Порошенко установив в Україні нове свято — День Національної поліції України.

Починаючи з 2016 року, це свято буде відзначатися 4 серпня — у день підписання Президентом Закону України «Про Національну поліцію». При цьому, День міліції більше в Україні відзначитися не буде.

Зазначимо, День міліції відзначався в Україні щорічно 20 грудня у день прийняття Верховною Радою України в 1991 році Закону України «Про міліцію».

Крім цього, Президент підписав Указ «Про символіку Національної поліції України», яким затвердив емблему, прапор Національної поліції України та порядок їх використання.

Емблемою Національної поліції України є срібна (біла) восьмикутна промениста зірка, у центрі якої розміщено зображення малого Державного Герба України.

Прапором Національної поліції України є прямокутне полотнище темно-синього кольору у центрі якого розміщено емблему Національної поліції України. Крім цього, цим Указом затверджено зразок службового прапора територіального органу, науково-дослідницької установи Національної поліції України.

Також Глава держави підписав Указ «Про перелік посад, які можуть бути заміщені поліцейськими в державних органах, установах та організаціях» з чітким переліком посад у центральному апараті і структурних підрозділах Міністерства внутрішніх справ та установах і організаціях, що належать до сфери управління МВС.

Нагадаємо,  закон “Про Національну поліцію” набув чинності 7 листопада. Кабінет міністрів призначив головою Національної поліції України радницю міністра внутрішніх справ Хатію Деканоїдзе.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар