Райкович пообіцяв, що діти до 6 років отримають вакцину безкоштовно

Усі кіровоградські діти віком від народження до шести років повинні бути забезпечені безкоштовною вакцинацією, відповідно до Календаря щеплень. Доручення передбачити у міському бюджеті на 2016 рік кошти на закупівлю необхідних вакцин, зареєстрованих і дозволених для використання в Україні, міський голова Андрій Райкович дав  начальнику управління охорони здоров’я Оксані Макарук сьогодні, 8 грудня. Про це повідомляє сайт КМР.

Реалізація такої міської програми стане суттєвою підтримкою централізованим державним постачанням дитячих вакцин і дозволить кіровоградським родинам з маленькими дітьми зекономити сімейний бюджет.

Міський голова також обговорив  з Оксаною Макарук можливість запровадження з наступного року безоплатних медичних оглядів для соціально незахищених верств та неорганізованого населення, яке два чи більше років не проходили обстежень в закладах охорони здоров’я.

Важливим з точки зору організації надання високоефективної медичної допомоги в обласному центрі стане створення в Кіровограді інсультного центру. Організація такого центру була включена в передвиборчу програму Андрія Райковича. Очільник міста дав доручення розробити проект розміщення інсультного центру на базі вільних приміщень спеціалізованої санітарно – медичної частини №19.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар