Новорічний подарунок для кіровоградців – притулок для бродячих тварин

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 8 грудня, міський голова Андрій Райкович провів робочу зустріч з начальником управління ветеринарної медицини в місті Кіровограді Русланом Крайносвітом.

Повідомляє сайт Кіровоградської міськради

Андрій Райкович доручив головному ветеринарному лікарю обласного центру терміново підібрати приміщення для організації притулку бродячих тварин.

Облаштувати такий притулок, запропонував міський голова,  можливо, наприклад,  на території ветеринарно-санітарного заводу, що в селі Катеринівці Кіровоградського району.
Міський голова наголосив, що проблема із собаками –  безхатченками в обласному центрі давно потребує вирішення.

– Про це мені постійно кажуть на зустрічах кіровоградці, розв’язувати проблему потрібно терміново, системно і гуманно, – зазначив Андрій Райкович. – В селі Катеринівці є покинуті ферми ветсанзаводу. Ветеринарна служба має оглянути ці території, визначити необхідний обсяг робіт для облаштування ветеринарного посту, а міська влада береться їх облаштувати для потреб притулку для бездомних тварин, організувати їх відлов, підвести туди дорогу, вирішити інші організаційні питання. Для належної роботи притулку потрібно забезпечити відповідне ветеринарне забезпечення та санітарний контроль, щоб уже найближчим часом там можна було б розмістити до двох тисяч бродячих тварин.

Міський голова поставив завдання вжити всіх необхідних заходів  ще до Нового року. Це дозволить уникнути поширення різноманітних інфекцій, небезпечних випадків контакту населення із тваринами, хворими на сказ тощо.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар