Конфлікт в Олександрії: коли солдати отримають земельні ділянки?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Днями журналісти дізналися про земельний конфлікт в Олександрійському районі – воїни АТО ніяк не можуть отримати у власність обіцяні земельні ділянки. Солдати і підприємство, яке займається розробкою проектної документації, вбачають у цій тяганині вину чиновників з  Держгеокадастру. Останні ж відхрещуються і кажуть, що їхня установа працює безперебійно.

Пропонуємо для ознайомлення роз’яснення обох конфліктних сторін щодо ситуації, яка склалася.

Сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області:

” У мережі Інтернет, зокрема сайтах «Моя Олександрія» та сайт «Перша електронна газета Кіровоградщини» та інших, 2 листопада 2015 року оприлюднено інформацію про влаштування учасниками АТО та членами їх родин «земельного пікету». Причиною даного масового заходу стало незадоволення громадян – мешканців с.Червона Кам’янка Олександрійського району, щодо затримок у наданні їм земельних ділянок. «Присутні розповіли, що тяганина з оформленням триває 9 місяців, у деяких – більше року», – йдеться у повідомленні. Аби розібратися у тому, що сталося, ми звернулися до начальника Управління Держгеокадастру в Олександрійському районі Олени Локтіонової. За її словами, що 02.12.2015 року до управління колективно звернулись громадяни, учасники АТО, їх рідні та Сергій Григор’єв, директор ПП «ГЕО – КАДАСТРОВИЙ ЦЕНТР», щодо надання пояснень в зв’язку з чим  на даний час немає відповідей на їх заяви.Як з’ясувалося, приватним підприємством «ГЕО – КАДАСТРОВИЙ ЦЕНТР» десятьом громадянам (учасникам АТО) було виготовлено один проект землеустрою щодо передачі земельних ділянок  у власність для ведення особистого селянського господарства на території Червонокам’янської сільської ради.  01.07.2015 року управлінням на клопотання ПП «ГЕО – КАДАСТРОВИЙ ЦЕНТР» було погоджено висновком № 02-19/1053  вищезгаданий проект землеустрою за умови продовження терміну дії наказів Головного управління Держземагентства у Кіровоградській області.У ході розмови з громадянами встановлено, що розробником проектної документації «ГЕО – КАДАСТРОВИЙ ЦЕНТР» були оповіщені не всі присутні про необхідність продовження терміну дії наказів Головного управління Держземагентства у Кіровоградській області. Тож громадянам, котрим не було повідомлено про необхідність продовження наказів, керівником Управління Держгеокадастру в Олександрійському районі було запропоновано написати відповідні заяви.Також серед людей, які того дня звернулись до Управління Держгеокадастру в Олександрійському районі, був батько загиблого учасника АТО –  Бендеров В.П., який 05.10.2015 від Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області отримав відмову у затвердженні проекту землеустрою та передачі земельної ділянки у власність в зв’язку з неналежним оформленням даного проекту розробником  ПП «ГЕО – КАДАСТРОВИЙ ЦЕНТР». Як результат, зауваження були виправлені та гр. Бендеровим В.П. написано повторну заяву на затвердження проекту землеустрою щодо передачі земельної ділянки у власність. В даний час матеріали повторно подано до Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області.”

 Сергій Григор’єв, директор ПП «ГЕО – КАДАСТРОВИЙ ЦЕНТР»:

“Доброго дня! Прочитав листа про несумліних розробників і можу відповісти що з початку 2015 року наше підприємство приняло рішення що в тяжки часи нашої держави є необхідність допомоги біцям АТО в оформленні наданих ім земельних ділянок. Ми приватне підприємство метою якого є одержання прибутку, але якщо у нас війна то і ми повинні допомагати хлопцям які боронять наші землі. Роботи для них ми виконуємо виключно за меншу ціну ніж собівартість яка вираховується за спеціальними посібниками розрахунку робіт, тобто ми працюємо по цим проектам без одержання прибутку, більша складова ціни яку ми запропонували учасникам АТО іде державні податки, крім з нами розраховуються після погодження документів. В цьму питанні ми обслуговуємо Олександрійський та Петрівський райони і за цей час розробили документи біля 80 ділянок біля 40 хлопців отримали свідоцтва права власності. То про яку несумлінність може іти мова. Начальник управління держгеокадастру в Олександрійському районі Лактіонова як завжди хоче викрутиться із незручної для неї ситуації яку вона сама і зробила і своїми діями компроментує як наше підприємство так і всю службу Держгеокадастру України. Я незгоден з листом прессцентру, краще нехай розберуться зі своєю підлеглою. І взагалі прошу щоб була сворена комісія з представників головного управління держгеокадастру, облдержадміністрації, райдерж адміністрації, представників волонтерських організацій та учасників АТО.

Хочу додати, по листу про несумлінних розробників, а саме: “У ході розмови з громадянами встановлено, що розробником проектної документації «ГЕО – КАДАСТРОВИЙ ЦЕНТР» були оповіщені не всі присутні про необхідність продовження терміну дії наказів Головного управління Держземагентства у Кіровоградській області. Тож громадянам, котрим не було повідомлено про необхідність продовження наказів, керівником Управління Держгеокадастру в Олександрійському районі було запропоновано написати відповідні заяви” – відписуються в Держземагентстві. Приблизно три місяці тому ми повідомляли всіх громадян про необхідність написання заяв про продовження терміну наказу і всі громадяни їх подали, але останнім двом у самому управлінні держгеокадастру в Олександрійському районі повідомили, що немає необхідності їх подавать, бо в обласному управлінні дали вказівку, що простроченні накази будуть продовженні автоматично при погодженні проектів. Тож їхні заяви неприйняли”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар