У Кіровограді з’явився новий антирейтинг: «Вата року-2015»

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Громадські організації «Асоціація Політичних Наук» та «Комітет відновлення історичної справедливості» розпочинають прийом кандидатур на звання «Вата року» за 2015 рік.

Журналісти, громадські активісти, політики, блогери та звичайні кіровоградці можуть подати кандидатів, які, на їхню думку, заслуговують на номінацію «Вата року» до 13 грудня, надіславши інформацію про свого номінанта та обгрунтування заявки у довільній формі на адресу АПН: presscentr5@gmail.com.

Кожен мешканець кіровограда може номінувати для участі у конкурсі до трьох осіб або організацій, які, на його переконання, вчинили дії, зробили публічні заяви або продемонстрували бездіяльність, спрямовану проти української нації і держави, впродовж 2015 року. Подання кандидатури потрібно буде обґрунтувати та додати посилання на доказ її вчинків.

Представники оргкомітету конкурсу передадуть перелік з числа висунутих кандидатур, які відповідатимуть умовам конкурсу, на голосування експертам Відбіркової комісії, до якої увійдуть авторитетні кіровоградські журналісти та громадські активісти.

Оприлюднення результатів конкурсу та нагородження «переможців» відбудеться 15 грудня. Саме цього дня:

  • 1932 — ЦК КП(б)У затвердив перелік 82 районів України, куди припинялося надходження промислових і продовольчих товарів за зрив планів хлібозаготівлі (початок «голодомору»); у Дніпропетровській області — 27, у Чернігівській — 8, в Одеській — 15, у Харківській — 22, у Донецькій — 10 районів.
  • 1932 — В. Молотов та Й. Сталін заборонили здійснення українізації на Далекому Сході, в Казахстані, Середній Азії, ЦЧО, щоб унеможливити проникнення висланих «буржуазно-націоналістичних елементів» в українізовані райони, наказують перевести українські газети та видання на російську мову.
  • 2000 — На знак протесту проти політики президента Леоніда Кучми на головній площі Києва учасниками акції «Україна без Кучми» були встановлені перші намети.

Антипремія «Вата року» вручається вперше.

За матеріалами прес-служби АПН

Поширити:

Залишити коментар:

коментар