Компроміс по-кіровоградськи: дитячий майданчик чи гаражний кооператив? (ФОТО, ВІДЕО)

У Кіровограді стався черговий конфлікт навколо будівництва гаражного кооперативу поблизу житлового масиву. Цими вихідними відбулися збори мешканців будинку з представниками кооперативу, на яких побував кореспондент Першої електронної.

Представники гаражного кооперативу “Жадівський”, які запланували будівництво гаражів неподалік будинків за адресою вул. Жадова, корп. 1 та 2, поспілкувались з невдоволеним мешканцями та намагалися знайти з ними спільну мову. Один із впорядників кооперативу Андрій Кур’ян повідомив жителям мікрорайону, що в них на руках є всі дозвільні документи, і вони готові почати будівництво. Це викликало обурення громадян, оскільки за документами, територія майбутнього кооперативу частково займатиме ділянку, на якій місцеві мешканці обладнали спортивний майданчик. Люди розповіли, що діти тут грають в футбол та баскетбол. Також серед невдоволених лунали сумніви стосовно того, чи законно були отримані  документи на земельну ділянку.

У відповідь на це, представники кооперативу показали свої дозвільні документи і розповіли, що дана земельна ділянка не є прибудинковою територією, а була у власності міста. Враховуючи невдоволення громадян, члени кооперативу повідомили, що готові відступити від вже затвердженого проекту на 4 метри, і запропонували місцевим мешканцям соціальну угоду –  паралельно з кооперативом буде облаштовано дитячий майданчик з гойдалками та футбольним полем. Будівництво дитячого майданчика “кооперативники” пообіцяли розпочати навіть раніше, ніж зводити гаражі.

Після цього мешканці, присутні на зборах, розділилися в своїх думках. Частина людей, розуміючи, що у представників кооперативу є всі дозвільні документи, погодилися на варіант з соціальною угодою, а частина – була категорично проти будівництва. Деякі мешканці заявили, що звернуться до міської влади, аби перевірити законність отримання документів на земельну ділянку та будівництво.

Уже під час підготовки цього матеріалу представник гаражного кооперативу повідомив, що на початку цього тижня надасть мешканцям будинку новий проект з майбутнім дитячим майданчиком.

Дмитро Васильєв, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар