Декомунізація Кіровоградщини триватиме до 21 лютого

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

До 21 лютого 2016 року триватиме другий етап декомунізації – зміни радянських назв на українські. 

“Найбільше пропозицій із назвами надійшло по Кіровограду — сім, — каже директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, — Повноцінному процесу декомунізації завадили місцеві ради. До виборів у їх складі було багато комуністів і колишніх “регіоналів”, які не готові були займатися перейменуванням. Ново­обрані депутати взялися активніше”.

Перейменування триватиме до 21 лютого 2016-го. Тоді розпочнеться третій етап: демонтаж радянських пам’ятників і перейменування вулиць. Особисту відповідальність за цей процес нестиме голова населеного пункту. Якщо провалиться — кожен громадянин зможе подати на нього до суду. Передбачена кримінальна відповідальність (саботаж прирівнюється до поширення комуністичної символіки, передбачає від п’яти до 10 років ув’язнення. — “ГПУ”).

Гроші на демонтаж пам’ятників і виготовлення табличок із новими назвами вулиць виділятимуть із бюджетів населених пунктів.

Нагадаємо, 21 листопада в Україні завершився перший етап декомунізації тоталітарних назв. Протягом півроку 941 населений пункт мав подати до Верховної Ради пропозиції щодо перейменування. Зокрема, 32 міста. З них свої варіанти запропонували чотири. У 13 провели громадські слухання. Решта населених пунктів розташовані на окупованих територіях Донбасу і Криму. Там перейменування відбудеться за рішенням парламенту.

За матеріалами gazeta.ua

Поширити:

Залишити коментар:

коментар