На Кіровоградщині відкрили мультимедійний центр для вихованців МАНу (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Спеціалізований мультимедійний інтерактивний центр для вихованців Малої академії наук відкрили вчора, 24 листопада, в Олександрійському колегіумі.

З обласного бюджету було виділено 200 тисяч гривень на закупівлю спеціального обладнання. Як зазначив на початку презентації директор Кіровоградського МАНУ Анатолій Коротков, у наступному році з’являться ще три-чотири подібні центри: у Гайворонському, Новоукраїнському районах та Олександрійському районах.

Дистанційно навчатися в центрі зможуть манівці з міста та району. Для цього в навчальному центрі встановлено – одинадцять сучасних комп’ютерів, мультимедійну дошку і необхідні зручні меблі.

Сергій Коваленко наголосив, що головна мета керівництва області – покращення рівня освіти школярів, на що з обласного бюджету постійно виділяються чималі кошти.

Володимир Таборанський, у свою чергу, підкреслив, що Олександрійський колегіум для відкриття центру обрано невипадково, адже на даний час найбільше успішних і талановитих слухачів МАНу навчаються саме в цьому закладі. Сама ж Олександрія за кількістю талановитих вихованців Малої академії наук посідає друге місце в області, тоді як у загальнодержавному рейтингу Кіровоградщина на 14 місці.

До речі, зі слів Володимира Таборанського, підвезення МАНівців з району на навчання в інтерактивний центр Олександрійського колегіуму забезпечить Олександрійська райдержадміністрація.

Андрій Коломійцев відзначив, що в районі також достатньо успішних вихованців МАНу і тому дуже приємно, що діти матимуть додаткову можливість отримувати більше корисної інформації, долучаючись до роботи унікального мультимедійного центру.

Після офіційної частини на гостей чекала коротка презентація навчального закладу, яку для них організувала директор колегіуму Тетяна Кудря.

Поділитися своїми враженнями від роботи МАНУ на відкритті центру мали змогу і її безпосередні слухачі.

Треба наголосити, що у новому центрі талановиті школярі зможуть паралельно з денною формою навчання опанувати й дистанційну, маючи доступ до широкого обсягу інформації: навчальної, методичної літератури, конспектів лекцій та можливість отримання консультацій від науковців в оnline режимі як обласного, так і загальнодержавного рівня. Інтерактивне навчання, без сумніву, допоможе школярам краще підготуватися до ЗНО, до вступу у виші, до предметних олімпіад, конкурсів, турнірів тощо.

Нагадаємо, винахідник МАН з Олександрії Самуїл Кругляк посів третє місце на Олімпіаді геніїв у США. Винахідники Руслана Делієва і Олег Яковлєв привезли срібні медалі з виставки інноваційних проектів у Києві.

Наталія Луценко для Першої електронної

Поширити:

Залишити коментар:

коментар