Бійці батальйону “Кіровоград” затримали сепаратиста, який готував теракт

Бійці батальйону “Кіровоград” затримали бойовика самопроголошеної “Донецької народної республіки”, що готував теракт у Лисичанську Луганської області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби управління Національної поліції в Луганській області.

Бойовик приїхав на територію Луганської області з метою дестабілізації обстановки та скоєння теракту.

“19 листопада під час несення служби з охорони громадського порядку в Лисичанську співробітники батальйону патрульної служби поліції особливого призначення “Кіровоград” разом із працівниками Лисичанського відділу поліції для перевірки документів зупинили парубка, що поводився підозріло. Під час перевірки документів і поверхневого огляду чоловіка правоохоронці виявили в нього карту Рубіжного, на якій було позначено об’єкт із позначками про вибух і вказано схематично шляхи можливого підходу до об’єкта та відходу”, – йдеться в повідомленні.

Під час подальшої перевірки у приміщенні Лисичанського відділу поліції виявилося, що затриманий – раніше суджений 19-річний місцевий житель, що є активним учасником бандформування ДНР.

Встановлено, що він ніс службу у складі батальйону “Оплот” під командуванням Олександра Захарченка.

Протягом 2 тижнів проходив початкову підготовку на полігоні біля окупованого бойовиками міста Брянка (Луганська область). У складі групи був спрямований у Донецьк. Чоловік займався прикриттям пересування військ бойовиків, що патрулювали Донецьк, і брав активну участь у бойових діях у Донецькій області.

Співробітники правоохоронних органів встановлюють спільників затриманого, з якими планувалося скоєння терористичного акту.

Цей факт внесено до ЄРДР і кваліфіковано за ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу.

Як повідомляло агентство, Служба безпеки України затримала підозрюваного в підготовці теракту на святкуванні річниці Революції гідності в Харкові.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар