На Кіровоградщині заклали алею патріотичних випускників (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У селі Аджамка Кіровоградського району у День Гідності та Свободи, 21 листопада, у найстарішому парку села заклали алею патріотичних випускників.

З раннього-ранку у парку було людно – молодь, вчителі, депутати сільської ради, колишні та цьогорічні випускники Аджамської школи зібралися, щоб разом відродити у селі найстаріший парк.

– Ідея розпочати з благоустрою території села належить новообраному сільському голові Тетяні Зайченко та новому складу депутатського корпусу сільської ради, – розповідають  аджамці. – Запрошували всіх впорядкувати цей парк, тому ми відгукнулися, адже ми живемо в цьому селі і хочемо бачити його найкращим.

Депутат сільської ради і одночасно волонтер Наталія Небесна розповідає, що благоустрій парку розпочали із суботників у листопаді.

– Ми провели два суботники, на які зібралося понад сто п’ятдесят жителів села. У два етапи на вихідних ми тут наводили лад – згрібали листя та сміття, вбирали сухостій, облагородили обеліск та пам’ятний знак жертвам голодомору, – розповідає Наталія Небесна.

Активна учасниця суботників, вчитель Аджамської школи і депутат сільської ради Ольга Новак-Негода говорить, що якщо і надалі всі так об’єднуватимуться заради спільної мети, то результат не завадить на себе чекати.

– Всі зібралися заради спільної мети! Саме із цих людей починається нове життя села Аджамка!  Вони зробили щось зовсім не схоже на те, що відбувалося в селі протягом останніх двадцяти років, що перевернуло свідомість перехожих. Громада села просто прибрала місцевий парк, площа якого 1 га, який був настільки запущеним, що незабаром там би вовки вили! А це ж центр села! Пліч-о-пліч працювали всі – кому cім років  і кому вісімдесят, хто має дві вищі освіти і  хто її зовсім немає, в кого в домі достаток і в кого дірка в кишені. Всіх об’єднала спільна мета – почати щось нове, показати, що все ж таки жити можна інакше, а треба лише об’єднатися і піти одним шляхом, який і приведе до омріяного майбутнього! Зараз не той час, коли можна чекати, треба самому закочувати рукава і будувати своє майбутнє! – впевнено заявляє Ольга Новак-Негода.

Як благоустроїли найстаріший парк села Аджамки, вирішили закласти алею патріотичних цьогорічних випускників. Місцевий житель, колишній випускник школи надав близько сотні молодих саджанців канадського клену та ясену. До речі, місцеві кажуть, що в даному парку дерева висаджували випускники школи ще у 50-х роках і періодичного його поповнювали. Тому можна вважати, що цього року відродили цю давню традицію.

– Закладення цієї алеї – лише початок відродження парку. У подальшому ми плануємо і надалі висаджувати дерева та робити його затишним, охайним і привабливим для місцевих жителів! – каже Аджамський сільський голова Тетяна Зайченко та дякує всім, хто долучився до суботників з благоустрою і відродження парку.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар