Дорожники розповіли, як Кіровоградщина переживе цю зиму

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Будівельний сезон завершається, та робіт з ліквідації ямковості ще вистачає. Через брак коштів не вдалося виконати все заплановане влітку та на початку осені, а наразі дорожники готуються прийняти значний об’єм фінансування – практично третину від річної потреби.

Про те, як ефективно використати кошти та достойно увійти в зиму і відпрацювати поточний сезон говорили учора, 16 листопада, на розширеній нараді у Службі автомобільних доріг Кіровоградщини.

Головний інженер ДП «Кіровоградський облавтодор» Анатолій Зорькін повідомив, що всі наявні пункти обігріву, майданчики відстою автотранспорту та майданчики для зберігання ПОМ готові. Всі районні дорожні підприємства виготовили снігозатримуючі щити в достатній кількості, але роботи в даному напрямку не припиняють.

“Доки дощить і ми не можемо працювати з гарячою асфальтобетонною сцмішшю, люди займаються вирубкою порослі та плетуть з неї снугозатримуючі щити. Крім того, закінчуємо заготівлю спецодягу та спецвзуття, щоб до зими забезпечити ними своїх співробітників”, – додав Анатолій Зорькін.

Не обійшли увагою і технічний бік питання. Техніка, хоч її й замало і вона вже досить поважного віку, переобладнана до умов зимової експлуатації. Загалом це 45 піскорозкидачів, 2 солезподілювачі, 35 одиниць навантажувальної техніки, 12 бульдозерів, 26 автогрейдерів та 4 роторних снігоочищувачі та інші. Відкритим залишається питання п’ятиденного резерву паливно-мастильних матеріалів, але найближчим часом воно буде вирішено. Завершується встановлення попереджувальних знаків зимового утримання.

Прес-служба САД у Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар