Ціна на водопостачання для кіровоградців знову зросте

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

З Нового року абоненти ОКВП «Дніпро-Кіровоград» розділяться на дві категорії – споживачі, що мешкають в одноквартирних та багатоквартирних будинках. Для останніх ціна на водопостачання і водовідведення знову зросте.

Про це Першій електронній газеті повідомили в ОКВП «Дніпро-Кіровоград».

Абоненти, які проживають в одноквартирних будинках, будуть платити за тарифом централізованого водопостачання та відведення, а абоненти з багатоквартирних будинків сплачуватимуть за тарифом холодного водопостачання та водовідведення. Це стосуватиметься не лише жителів квартир багатоповерхівок, а й мешканців будинків приватного сектору, в яких декілька співвласників (будинок на декілька господарів), – за юридичними канонами такі будинки також вважаються багатоквартирними.

Одноквартирним вважається лише приватний будинок на одного хазяїна. Тариф для таких абонентів залишиться незмінним – 12,948 грн. за 1 кубічний метр, а для власників помешкань у багатоквартирних будинках з моменту прийняття постанови НКРЕКП тариф зросте на 1,05 гривні та становитиме 14,00 гривень за кубометр.

“Чим ця різниця обумовлена? До нового тарифу для багатоквартирних будинків входитимуть безкоштовний монтаж, демонтаж та повірка лічильників. На сьогодні ця послуга коштує 124 гривні для одного водоміра та 156 гривень – для двох (у квартирах з двома вводами води). Проводитиметься вона, як і раніше, раз на чотири роки”. – пояснюють у водоканалі.

Також новий тариф компенсує затрати водоканалу на абонобслуговування мешканців багатоквартирних будинків – за рахунок підвищеного тарифу сплачуватиметься банківська комісія (зараз абоненти не сплачують її при оплаті послуги, а водоканал несе збитки), проводитимуться поквартирні обходи абонентів, прийом та обслуговування абонвідділом, тощо. До цього водоканал надавав ці послуги, не зважаючи на їх відсутність в тарифі.

Що стосується абонентів у приватному секторі, то питання безкоштовної повірки лічильників наразі залишається відкритим. Водоканали чекають рішення Нацкомісії з цього питання, тому що тарифом на централізоване водопостачання безкоштовна повірка не передбачена.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар