На Кіровоградщині вишукують можливості забезпечення земельними ділянками учасників АТО

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

На Кіровоградщині вишукують можливості забезпечення земельними ділянками учасників АТО

«З початку запровадження ініціативи про забезпечення земельними ділянками учасникам АТО та членам їх сімей надано 2727 наказів про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок, майже всі – для ведення особистого селянського господарства. Дозволи надано на загальну площу 4750 гектарів. З цієї кількості дозволів уже затверджено 1025 проектів землеустрою на загальну площу 1745 гектарів. Головне управління Держгеокадастру в області оприлюднило перелік зарезервованих земельних масивів, що можуть бути використані для наступного виділення учасникам АТО», — розповіла в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру в Кіровоградській області Марія Соловйова під час чергового засідання комісії з питань забезпечення реалізації учасниками антитерористичної операції конституційних прав на отримання земельних ділянок.

Було також відзначено, що в межах міста Кіровоград актуальною є проблема щодо забезпечення учасників АТО земельними ділянками для будівництва індивідуальних житлових будинків. «Для вирішення проблеми, – наголосила Марія Соловйова, – Головне управління Держгеокадастру в області пропонує виділити учасникам АТО як альтернативу земельні ділянки для ведення садівництва в приміській зоні у межах садових товариств: “Зірка”, “Приозерний”, “ДБК”, “Геолог” та “Медик”. У перспективі розвитку обласного центру ці ділянки можуть бути включені до території міста. Таким чином, можна буде вирішити проблему забезпечення земельними ділянками ще 349 учасників АТО та членів їх сімей.

Отже, ГУ Держгеокадастру в Кіровоградській області і надалі працюватимуть в режимі максимального сприяння цій категорії населення в реалізації їх конституційного права на отримання землі.

Сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю Держгеокадастру у Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар