Кіровоградські афганці і атошники стали на захист української назви для міста (ФОТО)

Сьогодні, на позачергове засідання 54-ої сесії Кіровоградської міськради завітали представники громадських організацій «Спілка інвалідів АТО», «Бойове братство», «Українська Спілка ветеранів Афганістану», «Самооборона Майдану», «Народна самооборона «Кіровоград», а також, демобілізовані бійці 17-го мотопіхотного батальйону. Атівці, афганці та громадські активісти прийшли на засідання сесії аби не допустити прийняття нового рішення по перейменуванню Кіровограда.

Активісти так відреагували на інформацію про те, що в міськраді колуарно обговорювалось, що депутати мають на меті відмінити своє попереднє рішення по перейменуванню, де не було названо конкретно нової назви. За чутками, лобісти назви Єлисаветград планували внести цю пропозицію на сесії, а потім, внести на розгляд нову – в якій буде конкретна назва – “Єлисаветград”.

Читайте також: Воскресіння Єлисаветграда — імперський ляпас Україні

Понад два десятки активістів зайшли до сесійної зали і розташувались біля трибуни, очікуючи початку засідання.

Читайте також: Воїни-ветерани виступають проти повернення Кіровограду імперської назви (ВІДЕО)

Читайте також: Перейменування Кіровограда. Ким була імператриця Єлизавета? (ВІДЕО)

Проте, коли вона розпочалася, секретар міської ради Іван Марковський повідомив про те, що жодного питання по перейменуванню розглядатись не буде. Після цього, майже всі активісти покинули залу.
Як повідомив кореспонденту Першої електронної голова ГО Кіровоградська міська організація захисників Вітчизни «Бойове братство» Олександр Величко, в залі залишились керівники декількох організацій, аби проконтролювати, що дійсно, під час засідання не буде ніяких сюрпризів.
«Ми виступаємо категорично проти перейменування нашого міста у «Єлисаветград», адже це імперська антиукраїнська назва. І ми зробимо все від нас залежне, аби не допустити цього», – сказав Олександр Величко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар