У Кіровограді учасникам АТО розказали про їх пільги (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Сьогодні, 10 листопада, в обласному госпіталі для ветеранів війни відбулася інформативно-консультаційна зустріч фахівців з питань отримання земельних ділянок, статусу учасника бойових дій та санаторно-курортного лікування з учасниками антитерористичної операції.
На питання військовослужбовців, які повернулися зі Сходу, відповідали представники Держгеокадастру, обласного військового комісаріату, департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, регіонального сектору Держслужби України у справах ветеранів та учасників АТО та обласного госпіталю.
Ініціював проведення зустрічі Директор Центру надання допомоги учасникам АТО Вадим Нікітін. За його інформацією, для спілкування із фахівцями з надання державної допомоги до госпіталю запрошували не тільки учасників АТО, які лікуються стаціонарно, а також усіх демобілізованих. Також він зазначив, що за кілька тижнів роботи очолюваного ним Центру зі звернень учасників АТО можна виокремити три основні проблеми, які потребують допомоги у вирішенні: виділення земельних ділянок під забудову чи ведення господарства, отримання статусу учасника бойових дій, а також оздоровлення і санітарно-курортне лікування. Тому саме фахівців з цих напрямів роботи і було запрошено для надання консультацій. Директор Центру з надання допомоги учасникам АТО також повідомив, що такі консультації будуть проводитися і в районах.
Під час зустрічі найбільше питань та нарікань у військовослужбовців викликала проблема виділення земельних ділянок під забудову в обласному центрі. Були скарги на те, що іноді навіть відмовляють реєструвати відповідні заяви учасників АТО, аргументуючи це відсутністю в Кіровограді вільних земельних ділянок. Фахівці із земельних питань пообіцяли розібратися в таких конкретних випадках особисто.
Що стосується питань надання статусу учасника бойових дій, підтвердження поранень і травм, отриманих в АТО, та оформлення інших документів, представники військоммату порекомендували військовослужбовцям подавати усі звернення виключно у письмовій формі і відповідно до зразка. Також вони порадили збирати усі підтверджуючі документи в ході лікування чи проходження служби – своєчасно і на місцях, щоб потім не робити запити і не втрачати час на пересилку.
Стосовно санаторно-курортного лікування заступник директора департаменту соцзахисту населення облдержадміністрації Віталій Юхименко порадив усім учасникам АТО звертатися з відповідними заявами до управлінь соцзахисту, зазначивши що кошти на придбання путівок є в достатньому обсязі. За його словами, учасників АТО безкоштовно оздоровлюють у десяти санаторіях України. Це ж стосується і психологічної реабілітації. Також він детально поінформував з питань професійної переорієнтації, безкоштовного протезування та забезпечення технічними засобами реабілітації, придбання житла.
Після закінчення зустрічі усі учасники АТО мали змогу безпосередньо звернутися до фахівців для вирішення проблем в індивідуальному порядку.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар