Верховна Рада гарантувала права і свободи переселенців

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Верховна Рада України внесла зміни до низки законів України, які посилили гарантії дотримання прав і свобод внутрішньо переміщених осіб.

За відповідний закон №2166 проголосували 243 народних депутати, переда interfax.

Закон вносить зміни до законів України про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб Відповідно до внесених змін, уточнюється поняття внутрішньо переміщеної особи, вдосконалюється питання гарантій внутрішньо переміщеним особам, зокрема, на створення умов для добровільного повернення таких осіб до місць їхнього проживання, з якого вони виїхали, або інтеграція за новим місцем проживання в Україні.

Згідно з внесеними змінами, удосконалюється процедура отримання довідки внутрішньо переміщеної особи, скасовується необхідність реєстрації місця проживання внутрішньо переміщеної особи.

Крім цього, внесені зміни до закону України “Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання”. Згідно цим змінам, ліквідується довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи з переліку документів, до яких вносяться відомості про місце проживання та місце перебування особи.

Цей закон врахував окремі рекомендації Парламентської Асамблеї Ради Європи і удосконалив загальні процедури обліку реєстрації, встановлені для внутрішньо переміщених осіб українським законодавством.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар