Кіровоград першим в Україні випробує нову платформу по вивченню польської мови

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

В Україні стартує унікальний мовний польсько-український проект, переваги якого першими матимуть змогу оцінити мешканці Кіровограда.

Польська фундація «Вікно на Схід» запрошує до безкоштовного вивчення польської мови, адреса платформи – www.polskijazyk.pl.

Розробники пояснюють: даний проект має на меті зблизити польський та український народи, а декому з українців вивчення польської дасть змогу глибше зрозуміти історію української мови. Адже відомо, що полонізми (запозичення з польської) є одними з найпоширеніших лексичних запозичень. Над методичною частиною інтернет-платформи працювали провідні польські філологи. Перше місто, де платформу практично використовуватимуть та апробовуватимуть – Кіровоград.

Щодо методології вивчення, то викладання починається з азів – курсу для початківців – на рівня А1 і дає змогу закріпити знання на рівні В1, тобто «незалежний користувач». Також рівень В1 дає змогу здавати офіційний мовний іспит на отримання сертифіката. Курси розбиті на тематичні розділи з низкою інтерактивних завдань, інфографіки та схем.

Щоб розпочати безкоштовне вивчення польської, варто пройти реєстрацію на сайті www.polskijazyk.pl.

Інформаційний партнер проекту в Кіровоградській області – Перша електронна газета.

Довідка.

Проект «Вивчи польську, пізнай Польщу» („Poznaj polski, poznaj Polskę”) реалізований Фундацією «ВІКНО НА СХІД» в рамках програми Міністерства Закордонних Справ Республіки Польща «Співпраця в галузі публічної дипломатії 2015». Проект покликаний сприяти вивченню польської мови шляхом створення комплексної і безкоштовної Інтернет-платформи по вивченню мови, яка скерована до молодих людей в Україні, що планують навчатися в Польщі. Платформа має на меті рекламувати навчання в Польщі, а також польську культуру та мову. Над методичною частиною інтернет-платформи працювали провідні польські філологи.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар