Кіровоградського ДАІшника покарали за “липові” справи майданівцям

Слідчим відділом прокуратури Черкаської області оголошено про підозру інспектору роти ДПС ДАІ при УМВС України в Кіровоградській області у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 1 ст. 384 (завідомо неправдиве показання) Кримінального кодексу України, повідомляє прокуратура Черкаської області.

Нагадаємо, Генеральною прокуратурою України з метою забезпечення неупередженого розслідування до прокуратури Черкаської області для проведення досудового розслідування передане  кримінальне провадження про злочини, вчинені правоохоронцями під час подій Революції Гідності на території Кіровоградської області.

Встановлено, що працівники роти ДПС ДАІ при УМВС України в Кіровоградській області в січні 2014 року зловживаючи своїм службовим становищем внесли неправдиві відомості до рапорту та сфальсифікували протокол про вчинення мешканцем м. Кіровограда адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) Кодексу України про адміністративні правопорушення, та в подальшому надали неправдиві показання в суді під час його розгляду.

Наразі до суду скеровані клопотання про обрання правоохоронцю запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту та відсторонення від посади.

Хід слідства знаходиться на постійному контролі керівництва прокуратури області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар