Як кіровоградці сприятимуть ефективній медицині

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Днями в обласному центрі відбулися установчі збори Громадської дорадчої групи при Департаменті охорони здоров’я Кіровоградської ОДА, до якої увійшли представники обласного відділення «Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ», директор департаменту охорони здоров’я Олег Рибальченко, керівники медичних закладів області, народний депутат України Костянтин Яриніч та громадські активісти.

Нагадаємо, ініціатором нового формату співпраці громадських активістів, лікарів, чиновників та пацієнтів стали члени кіровоградського обласного осередку «ВМ ЛЖВ».

− Залучення громадськості до розв’язання медичних проблем конче необхідне, оскільки чиновник часто обмежений у своїх функціях, натомість участь громадських активістів та пацієнтів розширить наші можливості. Як результат, ми зможемо підвищити ефективність нашої роботи, − зазначив під час зустрічі директор департаменту охорони здоров’я Кіровоградської ОДА Олег Рибальченко. На думку чиновника, оскільки до керівництва ДОЗ не завжди доходить інформація про локальні проблеми і не завжди бачення активістів відповідає можливостям медичної системи, тристоронній діалог (пацієнт, медик, чиновник) до цього часу був практично відсутній.

Співголовами органу стали директор департаменту охорони здоров’я Олег Рибальченко і представник КОВ ВБМ «ВМ ЛЖВ» Володимир Бочаров-Туз.

Завданнями дорадчого органу будуть:

  • надання допомоги департаменту охорони здоров’я Кіровоградської ОДА (далі – Департаменту) з моніторингу громадської думки про якість та доступність медичного обслуговування;
  • забезпечення прозорості процесів бюджетування, як методу соціальної підзвітності Департаменту споживачам медичних послуг;
  • забезпечення втілення прав громадян впливати на рішення прийняті чи ініційовані Департаментом;
  • надання Департаменту рекомендацій з актуальних питань в сфері охорони здоров’я;
  • розробка та втілення спільних з Департаментом рішень в медицині.

Прес-служба Кіровоградського осередку «Всеукраїнської мережі ЛЖВ»

Поширити:

Залишити коментар:

коментар