На Кіровоградщині відкрили водогін за 2 млн грн (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка
????????????????????????????????????

Сьогодні у Компаніївці відбулося відкриття реконструйованого місцевого водогону. 743 мешканці селища мають можливість безперебійно користуватися водою завдяки проекту Українського Фонду соціальних інвестицій, який було профінансовано Урядом Німеччини та місцевою громадою.

Над втіленням проекту працювали протягом двох років. Загальна вартість реконструкції склала 2 млн грн, а обов’язковою умовою реалізації було співфінансування обласного бюджету (155,4 тис. грн), місцевого (144,6 тис. грн), а також залучення коштів самої громади (якій фінансово допоміг благодійний фонд Станіслава Березкіна «Добротвір»).

Протяжність реконструйованого водогону склала 6,2 км. Зокрема, зношені водопровідні мережі замінені на сучасні пластикові труби на вулицях Шевченка, Шкільна, Космонавтів, Калініна, Кірова, Фрунзе, Жовтневої революції. Термін експлуатації таких труб становить, як мінімум, 50 років.

На відкриття водогону у Компаніївку завітали голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко, директор регіонального представництва Українського фонду соціальних інвестицій Володимир Крищук, директор благодійного фонду Станіслава Березкіна «Добротвір» Андрій Малик. Були присутні й представники місцевої влади та жителі Компаніївки.

Як зазначив голова ОДА Сергій Кузьменко, така робота – це приклад того, як слід залучати кошти інвесторів, щоб змінювати якість життя.

Директор благодійного фонду Станіслава Березкіна «Добротвір» сказав, що Компаніївці пощастило і з головою селища, і з назвою, бо тільки разом (компанією) можна вирішувати проблеми громади.

У свою чергу голова селищної ради Олександр Маслюков  подякував усім, хто допомагав реконструювати водогін, та висловив сподівання, що і надалі Український фонд соціальних інвестицій підтримуватиме Компаніївку.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар