Кіровоградські рятувальники пройшли спеціальне навчання з питань цивільного захисту (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Кіровоград: на базі ПАТ «ГІДРОСИЛА» відбулося показове спеціальне навчання з питань цивільного захисту

Днями у м. Кіровограді на базі ПАТ «ГІДРОСИЛА» відбулося показове спеціальне навчання з питань цивільного захисту. Навчання мало на меті виробити єдність поглядів на організацію і методику проведення комплексного об’єктового навчання з питань цивільного захисту на об’єктах підвищеної небезпеки, провести демонстрацію технології відпрацювання практичних етапів за задумом навчання. Участь у навчанні взяли представники ДСНС України та окремих територіальних підрозділів, керівники управлінь з питань цивільного захисту Кіровоградської, Одеської, Миколаївської, Херсонської, Черкаської обласних державних адміністрацій, керівники навчально-методичних центрів цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської, Одеської, Миколаївської, Херсонської, Черкаської областей. Підготовку до навчань здійснювали представники ПАТ «ГІДРОСИЛА» та Управління ДСНС України у Кіровоградській області.

Навчання складалися з теоретичної та практичної частин. Під час обговорення теоретичних питань у обласній державній адміністрації увагу присутніх було закцентовано на основних положеннях з організації та проведення комплексних об’єктових навчань. У ході засідання на території ПАТ «ГІДРОСИЛА» учасники ознайомилися з характеристикою об’єкта та ввідними, відповідно до тактичного задуму. Крім того, учасники ознайомилися з заходами, які були проведені у процесі підготовки до навчання та порядком проходження навчання керівництвом об’єкта та працівниками, діяльність яких пов’язана з організацією   заходів  цивільного захисту.

У рамках практичної частини учасники відпрацювали 8 навчальних питань. В першу чергу, переглянули дії диспетчерської служби підприємства під час виникнення аварійної ситуації. За тактичним задумом у приміщенні котельні підприємства вибухнув котел. Подію кваліфіковано як надзвичайну ситуацію об’єктового рівня. З числа працівників підприємства утворено ланку пожежогасіння; рятувальну групу; аварійну команду; ланку зв’язку; санітарний  пост; розвідувальну ланку; службу охорони громадського порядку, дії яких були продемонстровані у рамках навчальної точки №2. На наступній навчальній точці відпрацьовувалися дії штабу з управління аварійно-рятувальними та іншими невідкладними роботами. Четверта навчальна точка мала на меті провести показ дій пожежно-рятувальної, медичної служби, служби охорони громадського порядку та аварійної газової служби під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Далі учасники вивчали роботу членів комісії з надзвичайних ситуацій ПАТ «ГІДРОСИЛА» щодо координації робіт з ліквідації наслідків НС, визначення її масштабу та розміру шкоди. Переглянули учасники методику організації досліджень сталості функціонування ПАТ «ГІДРОСИЛА» у надзвичайних ситуаціях та реальності об’єктового плану реагування на НС, його розрахунків. Під час відпрацювання цієї навчальної точки керівник підприємства розповів про основні небезпеки виробництва, що можуть спричинити виникнення надзвичайної ситуації, відповідно до яких розроблений план реагування. Передостання навчальна точка передбачала підведення підсумків комплексного об’єктового навчання на розширеному засіданні об’єктової комісії з питань надзвичайних ситуацій. У ході відпрацювання останнього питання учасники переглянули методику складання звіту про навчання та визначення необхідності внесення змін і доповнень до планів реагування на НС об’єктового і місцевого рівнів.

Коментуючи перебіг навчань, начальник Управління ДСНС України у Кіровоградській області полковник служби цивільного захисту Віталій Миронюк зазначив, що подібні навчання на потенційно небезпечних об’єктах проводяться постійно – станом на жовтень проведено 96 навчань і до кінця року планується провести навчання ще на 21 підприємстві. У ході відпрацювання всі ланки служб цивільного захисту, в тому числі й об’єктова, спрацювали злагоджено, завдяки чому вдалося досягти необхідного результату.

Заступник начальника Управління планування та координації заходів цивільного захисту Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України Сергій Осипенко, підводячи підсумки навчання, зазначив, що основної мети – злагодженості дій усіх формувань під час відпрацювання ліквідації наслідків надзвичаної ситуації на об’єкті – на Кіровоградщині досягнуто.

Прес-служба У ДСНС в області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар