Переселенці НЕ отримали гуманітарки на 2 млн грн через дії департаменту соцзахисту

Незаконне використання гуманітарної допомоги на понад 2 млн грн та неефективне використання гуманітарної допомоги на 377,7 тис. грн виявили аудитори під час ревізії діяльності обласного Департаменту соціального захисту населення.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області.

Фінансову діяльність департаменту перевіряли за період з 24 лютого 2022 року по 31 жовтня 2022 року.

Всього департаментом допущено фінансових порушень на майже 2,4 млн грн унаслідок недотримання вимог чинного законодавства щодо використання гуманітарної допомоги.

Департамент соціального захисту населення забезпечує прийом, зберігання та видачу гуманітарної допомоги.

У 2022 році департамент отримав від Міжнародної організації з міграції (далі – МОМ) цільову гуманітарну допомогу на загальну суму 32,5 млн грн. Вказану допомогу, згідно з цільовим призначенням, необхідно розподілити між територіальними громадами та/або центрами компактного поселення внутрішньо переміщених осіб для задоволення базових потреб вимушено переселених осіб.

Проте департаментом розподілено та видано гуманітарну допомогу МОМ декільком закладам охорони здоров’я міста Кропивницького для власних потреб, а не для внутрішньо переміщених осіб.

Таким чином гуманітарна допомога МОМ на понад 2 млн грн використана не за цільовим призначенням.

Крім того, керівництвом департаменту не розроблено розпорядчих документів щодо отримання та безоплатної передачі гуманітарної допомоги МОМ. Також відсутні розпорядчі документи щодо повноважень та завдань комісії з організації та розподілу майна та відсутній контроль за цільовим використанням гуманітарної допомоги МОМ територіальними громадами Кіровоградської області та центрами компактного поселення внутрішньо переміщених осіб Кіровоградської області. Зрештою, все вказане призвело до неефективного використання гуманітарної допомоги МОМ на 337,7 тис. грн.

Матеріали ревізії передано до Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області.

Нагадаємо, у КП «Благоустрій» за два роки напорушували на 53,7 млн грн.

Читайте такожДепартамент культури ОДА напорушував на майже 30 млн. грн.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар