Жителька Кіровоградщини отримала від держави грант на відкриття квіткового магазину

Photo from Pexels

Квіти, саджанці, садовий інвентар, сувеніри та багато іншого незабаром зможуть придбати жителі селища Добровеличківка у новому квітковому магазині. Це стане можливим завдяки заповзятливості учасниці урядової програми «єРобота» Каріні Горбенко, яка отримала грант на започаткування власної справи.

Про це Першій електронній газеті повідомили в прес-службі обласного центру зайнятості.

«Ідея відкрити власний квітковий магазин з’явилася у мене вже давно, але через брак коштів вона здавалася недосяжною. Сьогодні я на собі переконалася, що мрії збуваються. Моєю підтримкою стала урядова програма «єРобота», яка допомагає людям у відкритті бізнесу. Про неї я дізналася із засобів масової інформації та зрозуміла, що це саме той шанс, який я не можу проґавити. Це та можливість, що допоможе мені стати незалежною. Тож спробувала і не помилилася», – розповідає двадцятисемирічна Каріна Горбенко.

photo-2022-10-20-16-05-27-4

Від реалізації своєї ідеї, займатися підприємницькою діяльністю у квітковому бізнесі, молода дівчина не відступилася, оскільки цей вид надання послуг у селищі слабко розвинений.

«Здебільшого, я планую продаж зрізаних квітів, композиції з них та повітряних кульок, але у магазині також буде реалізовуватися сувенірна та подарункова продукція, саджанці та садовий інвентар. Родзинкою закладу буде мінікав’ярня зі смачною кавою та тістечками», – ділиться планами майбутня підприємиця.

Молода дівчина, не гаючи часу, розпочала вивчати умови програми. Після перевірки уповноваженим банком ділової репутації заявниці, оцінки бізнес-плану та співбесіди з фахівцями Кіровоградського обласного центру зайнятості, вона отримала схвальне рішення на отримання гранту. Ці кошти Каріна Сергіївна планує вкласти у закупівлю холодильної вітрини, фітоламп, інструментів та приладів флориста.

«У цей тяжкий і такий похмурий для нас усіх час, кожен повинен займатися чим може. Продажем квітів я хочу нести красу та дарувати своїм покупцям позитивні емоції. Відкриваючи магазин, я не тільки підтримуватиму економічний фронт своєї країни, а й створю додаткове робоче місце для безробітних», – як повідомляє жінка вона планує взяти на роботу одного працівника, а у майбутньому – можливе розширення асортименту та чисельності штату.

Якщо ви маєте бізнес-ідею і потребуєте консультації щодо мікрогрантів, телефонуйте за номером: (0522) 32 28 41 або звертайтеся у Telegram-канал.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар