Сервісні центри МВС відновили ряд онлайн-послуг

© Pixabay

Головний сервісний центр МВС відновив роботу ще двох своїх онлайн сервісів — тепер у два кліки можна перевірити свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та свідоцтво про дорожнє перевезення небезпечних вантажів (ДОПНВ).

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби РСЦ МВС в Кіровоградській області.

Відновлені послуги надають змогу кожному самостійно впевнитись, чи було видано свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу за вказаним номером. А також національним та іноземним роботодавцям при наймі водія на роботу за номером та серією свідоцтва ДОПНВ перевірити факт його видачі; переглянути класи небезпечних речовин, дозволених до перевезення водію; визначити допустимі види перевезення цих речовин; впевнитися, що документ не протермінований.

Онлайн-сервіси прості у використанні. Аби їх можна було застосовувати за межами України, мають і англомовну версію перекладу. Для перемикання між мовами варто у верхньому правому куті змінити вибір мови з української на англійську.

Як перевірити свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу? Достатньо ввести його серію (три літери) та шестизначний номер у відповідні поля.

Кому стане в нагоді сервіс:

  • покупцям, які підбирають авто на вторинному ринку;
  • логістичним компаніям, які співпрацюють з водіями-підрядниками;
  • агрегаторам таксі, які наймають на роботу водіїв із власним авто;
  • користувачам каршерингу — як виду альтернативного володіння та використання чужого авто.

У разі, якщо інформація про транспортний засіб та його власника міститься в Єдиному державному реєстрі МВС, на екрані з’являються всі дані, зазначені на бланку свідоцтва, крім конфіденційної (особистих даних власника транспортного засобу). Прізвище, ім’я, по батькові власника відображаються у форматі перші та останні літери, а також зірочки. Сервіс надає доступ до інформації, починаючи з 2013 року.

Як перевірити свідоцтво про міжнародне перевезення небезпечних вантажів? Достатньо ввести його номер та серію документа.

Кому стане в нагоді сервіс:

  • національним та іноземним роботодавцям, вантажовідправникам та вантажоперевізникам — при наймі водія;
  • відповідним установам і компетентним іноземним органам — при оформленні погоджувальних документів на дорожнє
  • перевезення небезпечного вантажу;
  • працівникам митної служби — при перегляді документів тощо.

Сервіс надає доступ до інформації, починаючи з 2013 року. Якщо за результатами перевірки інформація про свідоцтво ДОПНВ не знайдена, радимо надіслати звернення (у довільній формі) на нашу електронну адресу info@hsc.gov.ua.

Варто додати, що на сайті Головного сервісного центру МВС також уже запрацював аналогічний функціонал — сервіс перевірки наявності платних номерних знаків.

Нагадуємо, що консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінці Головного сервісного центру МВС в Фейсбук. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію черпайте на сайті.

Нагадаємо, незабаром стануться зміни в реєстрації транспортних засобів.

Читайте також: На Кіровоградщині сервісні центри МВС повернулися до п’ятиденного робочого тижня

Поширити:

Залишити коментар:

коментар