Вдова архітектора Кривенка отримала за чоловіка найвищу відзнаку Кіровоградщини

Вдова відомого архітектора і геральдиста Віталія Кривенка – Людмила – отримала за чоловіка найвищу відзнаку області «Честь і слава Кіровоградщини».

Нагороду вручив голова обласної ради Сергій Шульга під час урочистостей до Дня Незалежності України, інформує Перша електронна газета.

За життя Віталій Кривенко отримав звання Заслуженого архітектора України, був членом Національної спілки архітекторів України та ради Українського геральдичного товариства, очолював відділення Українського геральдичного товариства в регіоні, а також працював головним архітектором обласного центру у 1976-1987 роках.

Він був автором проєктів споруд музеїв Кропивницького, Осмьоркіна, пам’ятників Хмельницькому, Роберту і Томасу Ельворті, Ангелу-Хранителю на Соборній площі, меморіального комплексу на Фортечних валах, реконструкції головпоштамту у Кропивницькому та інших.

Не стало його 24 травня 2020 року.

Нагадаємо, раніше голова обласної ради Сергій Шульга зазначав, що Віталій Кривенко гідний найвищої нагороди області. Обласна рада удостоїла його відзнаки посмертно.

Читайте також: Шульга нагородив народного артиста України Анатолія Кривохижу

Поширити:

Залишити коментар:

коментар