Чи змінили сигнал тривоги на Кіровоградщині. Пояснення ОВА

© Інформатор

На Кіровоградщині продовжуватимуть використовувати єдиний сигнал “Повітряна тривога!”, поки не отримають доручення про оновлення від РНБО.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Суспільне.

В окремих територіальних громадах України оновили сигнали тривоги у разі хімічної та радіаційної загрози, а також сигнал евакуації з міста.

Зокрема, у громадах лунатимуть такі сигнали:

– сигнал хімічної небезпеки – звук церковних дзвонів;
– сигнал радіаційної небезпеки – це дзвін в набат;
– сигнал евакуації з міста звучить як гудок потяга;

“Можливість отримувати сигнали при хімічній чи радіаційній загрозі є через мобільний додаток, розроблений Міністерством цифрової трансформації. Таким додатком користуються 300 тисяч жителів області”,-  розповів начальник управління цивільного захисту населення облдержадміністрації Володимир Слінченко.

На території Кіровоградської області продовжуватимуть використовувати один сигнал оповіщення: “Повітряна тривога”. Щоб налаштувати різні звуки оповіщення при різних видах загроз, мають отримати доручення від РНБО.

“Таке доручення поки не отримували . Черговий у Кіровоградщині отримує повідомлення про тривогу з пункту управління з Києва. На пункті нашого управління встановлений цей додаток від Мінцифри та програма, яка дозволяє вмикати гудок чи церковні дзвони під час різних видів небезпек. Але ми її не запускаємо без рекомендацій чи доручення РНБО”, – повідомив Володимир Слінченко.

Система роботи сирен також не міняється. На початку тривоги вона лунає до 15 хвилин, коли відбій – до п’яти.

“З сигналом тривоги треба ввімкнути радіо чи телебачення. Там будуть додаткові інструкції. Тому що в телеграм-канал неможливо дати інструкції кожному пересічному громадянину”,- додав начальник.

Нагадаємо,  кропивницькі магазини відповідатимуть за роботу під час повіртяної тривоги

Читайте також: актуальні укриття Кропивницького на випадок повітряної тривоги (ПЕРЕЛІК)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар