Голова облради відзначив дітей, які збирали гроші на бронежилети

Двоє дітей із Кропивницького – Варвара Хлевицька та Матвій Розінко – за свою волонтерську роботу отримали подяки Кіровоградської обласної ради з нагоди Дня української державності. Відзнаки вручив голова Сергій Шульга на урочистостях учора, 28 липня.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією облради.

«Ці двоє дітей уособлюють тисячі українських юних волонтерів, які в силу своїх можливостей наближають нашу перемогу. Коли у нас ростуть такі діти, це означає, що в України велике майбутнє. Ви – молодці!», – сказав Сергій Шульга.

Семирічна Варвара продавала тюльпани, щоб купити бронежилет для захисника. Спочатку дівчинка збирала гроші на новий телефон, відкладаючи їх у скарбничку. Коли ж вирішила придбати за них захист для військового, з’ясувалося, що грошей не вистачає. Тому дозбирала їх за допомогою квітів. Варі вдалося накопичити необхідну суму. Бронежилет вручила захисникові особисто. А щоб втілити мрію малої волонтерки, кропивницький магазин подарував їй телефон.

DSC-0230

Матвію Розінку – одинадцять. Школяр грав на гітарі у різних мікрорайонах Кропивницького, щоб зібрати кошти на бронежилет. Свою місію ще не виконав, але справу обіцяє продовжити.

Нагадаємо, День Української Державності відзначається вперше.

DSC-0307

Нагадаємо, як кропивницькі рятувальники влаштували свято для дітей.

Читайте такожЯк зберегти фізичне і духовне здоров’я – правила безпеки під час війни для підлітків

Поширити:

Залишити коментар:

коментар