Як розмір та якість коліс впливають на швидкість електросамокату

© pixabay.com

Колеса в електросамокаті — найважливіші елементи, від яких безпосередньо залежить комфорт та швидкість пересування. Вони відрізняються за розміром (діаметром), ступенем жорсткості, матеріалом виготовлення. На ринку представлені моделі з різними параметрами коліс. Вибір залежить від мети, потреб та побажань того, хто буде користуватися цим транспортним засобом. З якими колесами електросамокати краще розганяються, набирають найвищу швидкість та здатні її тримати — розповімо далі.

Розмір коліс

Найбільший вплив на швидкість руху має розмір самокатних шасі. За діаметром вони поділяються на 3 групи:

  • маленькі (до 100 мм) — призначені для легких дитячих самокатів, виключають можливість великих швидкостей, розганяються максимум до 17 км/год;
  • середні (від 100 до 200 мм) — використовуються в дорослих моделях, що призначені для спокійних катань парками та міськими вуличками, не розганяються швидше 19 км/год;
  • великі (від 200 до 500 мм) — забезпечують підвищене швидкісне пересування та легко набирають до 23 км/год за найкоротший час, такими оснащуються позашляховики, моделі для заміських подорожей.

В цілому з розміром коліс принцип такий: чим вони більше, тим швидше їхатиме електросамокат та тим повільніше втрачатиме отриману від поштовху енергію. Знайти моделі з колесами необхідного діаметру можна на сайті allo.ua.

Рівень жорсткості

Також на швидкість пересування електричним самокатом впливає жорсткість коліс. За цим показником вони бувають:

  • м’які — чудово зчіплюються з асфальтовим покриттям, не дають змоги розігнатися;
  • жорсткі — забезпечують посилену амортизацію, бездоганно тримають швидкість, встановлюються на трюкових та швидкісних моделях.

Матеріал виготовлення

Дуже важливо для якості та швидкості руху те, з чого виготовлені колеса. У сучасних моделях використовують наступні матеріали:

  • Пластик. Зустрічається найчастіше на дитячих моделях, робить неможливим сильний розгін транспортного засобу.
  • Поліуретан. Відмінно зчіплюється з дорогою, на рівному асфальті дозволяє розвивати максимальну швидкість і підтримувати її без значних фізичних зусиль. На оснащені поліуретановими колесами електросамокати ціна в Кропивницькому цілком доступна.
  • Гума. Має гарні амортизуючі властивості і протидіє ковзанню, що сприяє підвищенню і підтримці швидкості.
  • Силікон. Дає добру амортизацію, стримує надвеликий набір швидкості.
  • Полівінілхлорид (ПВХ). Підтримує високу швидкість руху та забезпечує впевнене гальмування.

Колеса електросамокатів бувають різними за розміром, рівнем жорсткості та матеріалом виготовлення. Всі ці фактори певною мірою впливають на швидкість, яку транспортний засіб здатний набирати і тримати. Вибирайте модель в залежності від того, хто буде водієм електросамоката і де планує на ньому пересуватися.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар